Deputatul Todoran: Gata cu pensiile speciale ale aleșilor locali!

Declararea ca neconstituțională a Legii privind Codul administrativ a venit ca o lovitură pentru actuala Coaliție de guvernare. Sesizarea PMP și USR, căreia i s-a alăturat și aceea depusă de președintele României, a fost analizată de magistrații Curții Constituționale, aceștia admițând excepția de neconstituționalitate invocată. Astfel, mai mulți dintre aleșii locali vizați de legea respectivă nu vor beneficia de pensii speciale.

Deputatul Adrian Todoran este unul dintre inițiatorii sesizării depuse, acesta afirmând că privilegiile acordate aleșilor locali sunt nejustificate și aberante, încălcând principiul egalității cetățenilor în fața legii. ”Eliminarea pensiilor speciale a fost și este unul dintre principalele obiective urmărite de mine în acest mandat de deputat. Așa cum anunțam încă din toamna anului 2016, în Parlamentul României voi lupta pentru eliminarea privilegiilor aberante pe care anumiți aleși le au. Iată că, după mai puțin de doi ani de mandat, eforturile mele și ale colegilor din opoziție (PMP și USR) sunt răsplătite cu o recunoaștere extrem de importantă. Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Codul administrativ inventat de Coaliția PSD – ALDE, votat în iulie 2018, blocând în acest fel un abuz evident.

Aleșii locali, cum ar fi primarii, viceprimarii sau președinții ori vicepreședinții consiliilor județene nu pot fi deasupra legii, toți cetățenii fiind egali în fața ei. În concluzie, se supun acesteia. Curtea Constituțională dovedește, prin hotărârea luată, că are coloană vertebrală, arătând că nu este o instituție ce răspunde întotdeauna comenzilor politice”, declară deputatul Adrian Todoran, vicepreședinte PMP.

Acesta mai spune că nu doar privilegiile aleșilor locali trebuie contestate, ci și cele ale parlamentarilor. ”Să nu ne imaginăm că parlamentarii pot fi tratați diferit de aleșii locali. Deputații și senatorii nu pot avea pensii speciale, iar atâta timp cât voi fi reprezentantul maramureșenilor în Parlament, voi lupta împotriva oricăror încercări de a li se acorda acestora favoruri aparte”, conchide Todoran.

O dată cu declararea ca neconstituțională a Legii privind Codul administrativ, vor fi afectate și alte prevederi ale acesteia. Astfel, sunt împiedicate numirile politice în funcții importante, ocupate în prezent de funcționari publici (prefecți, șefi de deconcentrate etc) sau declararea limbii maghiare ca a doua limbă oficială în România.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.