Deputatul USR, Vlad Duruș (USR): Nu vom vota guvernul Orban II dacă încurajează baronizarea

Deputatul USR, Vlad Duruș (USR): Nu vom vota guvernul Orban II dacă încurajează baronizarea

Peste câteva zile, Guvernul Orban II va veni în plenul Parlamentului pentru votul de învestitură. Așteptările sunt mari, pentru că România se află într-un moment de criză. USR va vota un nou Guvern Orban, doar dacă programul de guvernare va fi unul solid, cu garanții că el va fi implementat.

„USR a susținut Guvernul Orban I, sperând că promisiunile cuprinse în protocolul de colaborare vor fi respectate. PNL a uitat parțial ce a semnat și a omis să schimbe legislația electorală în multe privințe. Alegerea primarilor a rămas într-un singur tur. Însă grav este că nici în noul program de guvernare, pentru care ne va cere votul în plen, echipa Orban nu vorbește de alegerea primarilor în două tururi. Se guvernează pentru țară sau în interesul baronilor?! Fără alegerea primarilor în două tururi și cu președinți de consilii județene aleși uninominal, într-un singur tur, se fac jocurile PSD și a unei părți a aleșilor PNL. Timpul baronilor pare că încă nu a trecut”, a declarat deputatul USR Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.

Parlamentul urmează să dea votul de învestitură pentru Guvernul Orban II în 24 februarie, săptămâna viitoare fiind audierile în comisiile de specialitate.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.