Deputatul Viorica Cherecheş a adresat o întrebare ministrului Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu

Deputatul PNL de Maramureş, Viorica Cherecheş a adresat Ministerului Mediului o întrebare legată de politica pe care acest minister o are vizavi de cantitatea de deşeuri depozitată.

„România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la reciclarea deșeurilor, suntem  singura țară din această uniune care continuă să încurajeze depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi”, a precizat Viorica Cherecheş în documentul adresat Ministrului Mediului.

Începând cu data de 17 iulie toate depozitele de deşeuri de pe raza judeţului au fost închise printr-o directivă a Uniunii Europene. A rămas însă nerezolvată problema deşeurilor care se colectează în continuare de la populaţie.

“Surprinzător este faptul că printr-o Ordonanță de Urgență nr.48/2017 Guvernul Tudose  a suspendat aplicarea taxării la groapă a acestor deșeuri, iar în aceste condiții țara noastră numai poate evita procedura de infringement, urmând ca din 2021 să plătim circa 200.000 de euro pe zi, sumă deloc de neglijat În județul Maramureș transportul deșeurilor în alte județe nu cred că este o soluție fezabilă din cauza costurilor extrem de mari, iar amânările și suspendările un sunt soluții viabile. În acest sens, vă rog doamna ministru să îmi comunicați dacă aveți în vedere alte variante pentru înlocuirea taxării de depozitare și câte gropi se vor închide până la fínele acestui an. De asemenea vă rog să comunicați și strategia de a reduce cantitatea de deșeuri depozitate”, a mai precizat Viorica Cherecheş.

Potrivit procedurilor din Parlament, întrebarea a fost adresată Graţielei Leocadia Gavrilescu, Ministru al Mediului, care trebuie să răspundă în scris la interpelare.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.