Descărca ACUM aplicaţia care te avertizează în caz de cutremur! Ţi-ar putea salva viaţa

telefon_lg_g3_000000_26476700Aplicații care te avertizează privind cutremurele există de ceva timp, iar unele sunt mai eficiente decât altele. Totuși, cercetătorii de la UC Berkley vor să ducă aplicațiile pentru cutremure la cu totul alt nivel. 

Dintre toate fenonemele naturii, cutremurele sunt cele mai periculoase, deoarece se pot întâmpla oriunde, în orice moment și fără ca noi să știm înainte să fie (aproape) prea târziu.

Nu ar trebui să ne mire că oamenii de știință încearcă să găsească noi metode de a le depista. În ultimii ani, odată cu răspândirea smartphone-urilor la nivel global, cercetătorii au început să își îndrepte atenția către aplicații.

Universitatea UC Berkley tocmai a lansat o aplicație care ar putea detecta coutremurele înainte ca acestea să se întâmple. MyShake se folosește de senzorii de mișcare din telefon pentru a analiza semnele care prevestesc seismele și apoi combină informațiile cu cele primite de la alți utilizatori.

Practic, în momentul în care instalezi această aplicație, devii o parte a unei rețele de detectare a cutremurelor și tot ce trebuie să faci este să îți ții telefonul pornit. Având în vedere că, la nivel global, nu există suficiente stații fixe care să analizeze mișcările solului, aplicația este mai mult decât utilă.

În viitorul apropiat, MyShake chiar te-ar putea avertiza cu acuratețe în cazul în care vreo mișcare tectonică se va petrece în apropierea ta. Odată ce va fi dovedit că sistemul funcționează cum trebuie, ți-ar putea afișa o numărătoare inversă, ca tu să îți poți da seama cât timp ai la dispoziție pentru a ajunge într-un loc sigur.

Poți descărca aplicația de aici.

sursa:playtech.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.