Deschiderea unui magazin alimentar: 3 idei cu ajutorul cărora te vei diferenția de competiție
Poză de Freepik pe Freepik.com
Produsele alimentare rămân cele mai achiziționate articole de către familiile din România, astfel că deschiderea unei afaceri în acest domeniu va fi mereu o idee bună. Cu toate acestea, dacă vrei sa lansezi un magazin în care să vinzi alimente nu înseamnă că nu vei avea competiție, mai ales dacă acesta va fi într-o zonă în care sunt și altele. De aceea, este bine să ai în vedere încă din faza de proiect care sunt soluțiile care te-ar putea diferenția de concurență.
Mai jos, poți descoperi 3 idei pe care le poți implementa atunci când dorești să deschizi un magazin alimentar și care te vor ajuta să ieși în evidență.
Cum lansezi o afacere diferită în domeniul alimentar
Selecționează cu atenție gama de produse
Ce aduce un om într-un magazin alimentar? Nevoia de a achiziționa anumite produse. De aceea, este bine să ai în portofoliu bunuri pentru toate gusturile și buzunarele. Pe lângă acest aspect practic, gândește-te și la felul în care acestea vor fi expuse, dar și la păstrarea celor perisabile, astfel încât să își păstreze prospețimea cât mai mult timp.
Tot în ceea ce privește organizarea și vânzarea alimentelor, te poți folosi de câteva trucuri de marketing, precum poziționarea celor mai cumpărate produse la îndemână și un iluminat bun al spațiului de vânzare.
Acordă atenție siguranței clienților
Siguranța celor care trec pragul unui magazin de orice tip este imperioasă, astfel că acesta este un aspect pe care îl poți gândi încă dinaintea deschiderii acestuia. Iată câteva aspecte de care poți ține cont din acest punct de vedere:
- montează uși care să nu se blocheze în caz de incendiu;
- instalează camere de supraveghere atât la intrarea în magazin, cât și în incinta acestuia;
- cooperează cu o firmă de securitate pentru a crea un mediu sigur pentru clienți și angajați.
Pe lângă acestea, ține cont și de obligația de a avea o trusă de prim ajutor pe care o poți găsi la vetro.ro. La fel de bine, dacă dorești poți face și un curs în acest sens pentru a fi pregătit în caz de nevoie.
Folosește tehnologia în sprijinul tău
Progresele tehnologice pot fi utilizate în orice domeniu în ziua de azi. Dacă alegi să deschizi un magazin alimentar, te poți folosi de tehnologie pentru a oferi servicii inovatoare clienților tai. Printre acestea se regăsesc:
- casele de tip self-service pentru clienții care au puține produse;
- rafturile virtuale care permit clienților să afle unde pot găsi un anumit produs;
- aplicația proprie prin care clienții pot comanda la domiciliu produsele dorite.
Personalizarea experienței este una dintre cele mai bune metode de a te diferenția pe o piață unde concurența este foarte mare.
În concluzie, deschiderea unui magazin alimentar se poate baza pe o combinație de tehnici tradiționale și inovație, care să te ajute să oferi clienților experiențe noi și servicii de calitate. Este bine ca măsurile pe care vrei să le implementezi să fie gândite înainte de lansarea afacerii, astfel încât să poată fi puse în practică într-un mod eficient.