Descoperă cum poți proiecta o grădină armonioasă, ținând cont de filosofia Feng Shui

Mai mult echilibru cu Feng Shui: vechea învățătură chineză nu poate fi utilizată doar în interior, ci are posibilitatea să asigure pace și armonie și în grădină. Nu depinde de anumite plante sau de un stil anume de design, putând fi aplicate metodele de bază într-o curte, grădină sau pe terasă.

Scopul acestei filosofii este de a folosi anumite forme, materiale și reguli de proiectare, pentru a permite energiei Qi să curgă nestingherit, astfel încât oamenii să fie în armonie cu mediul înconjurător. Astfel, vei descoperi ce elemente nu ar trebui să-ți lipsească, iar dacă vei opta pentru diverse ornamente pentru grădină, vei știi să le așezi în cel mai bun loc.

Iată cum să îți proiectezi grădina în conformitate cu cele 9 zone Feng Shui Bagua:

Cunoști probabil simbolul Yin-Yang. Echilibrul dintre Yin (activitate) și Yang (calm) este cel mai important obiectiv al Feng Shui. Vei ajunge la acea stare doar cu ajutorul celor cinci elemente: foc, apă, metal, pământ și lemn, ce se află într-o interacțiune constantă.

Pentru a-ți împărți grădina în zone Bagua, poți face un plan desenat al curții, astfel încât să îți fie mai ușor de stabilit locația fiecăreia.

Zona 1- cariera

În Feng Shui, zona de carieră este asociată cu elementul apă. Ar trebui să fie în partea nordică și, pe lângă un iaz mic, florile curgătoare și potecile curbate sunt potrivite. Dacă vei crea o fântână aici, asigură-te că apa este mereu în mișcare.

Zona 2- cunoaștere

Această zonă a cunoașterii este alocată nord-estului și elementului pământ, iar o porțiune amenajată cu pietre este deosebit de potrivită aici. Alternativ, poți configura plante în ghivece frumoase din lut sau poți așeza obiecte decorative din piatră. O bancă de grădină din lemn sau piatră arată, de asemenea, bine aici.

Zona 3- prietenie

Zona prietenilor se află situată în nord-vest și este asociată metalului. Agață clopoței decorativi de ramurile copacilor sau amenajează arcade de trandafir. Culorile Feng Shui ale acestei zone sunt alb, gri, argintiu și auriu.

Zona 4- copii

În designul grădinii Feng Shui, această zonă reprezintă bucuria și creativitatea. Zona este situată în vest și este asociată elementului metalic. Dacă ai copii, acesta este locul perfect pentru un leagăn sau o căsuță de exterior pentru ei. Poți chiar cumpăra un pavilion de grădină pentru a crea un lod idilic de relaxare și joacă. 

Zona 5- Tai Chi

Tai Chi nu numai că simbolizează centrul energiei și forța vieții, ci și centrul grădinii tale. Se recomandă să fie evitate liniile drepte și lungi. Gazonul este ideal de plantat aici. Poți amplasa sculpturi sau o baie pentru păsări rotundă (formele circulare sunt considerate puncte energetice).

Zona 6- familie

Zona familiei nu este atribuită doar acesteia, ci și mișcării și vitalității în general. Se află în est, motiv pentru care poți amenaja un foișor sau un pavilion de la Hornbach.ro aici. Culorile Feng Shui ale acestei zone sunt albastru și verde. Optează aici pentru forme clare și o amenajare calmă și ordonată.

Zona 7- bogăție

Situat în sud-est, acest spațiu reprezintă nu numai prosperitate financiară, ci și spirituală, motive suficiente pentru a proiecta această zonă conform Feng Shui. Cutiile cu flori din lemn sau spaliere cu flori albastre sunt perfecte aici.

Zona 8- faimă

În sudul grădinii se află zona faimei, asociată elementului foc. Astfel, este locul ideal pentru un șemineu de grădină sau un grătar, iar plantele potrivite sunt cele roșu aprins sau portocaliu. Trandafirii, macii, gerberele roșii sau arțarul japonez fac acest spațiu să strălucească.

Zona 9- parteneriat

Zona de parteneriat se află în sud-vest și este alocată elementului pământ. Prin urmare, poți planta flori în culori calde, precum galben și portocaliu, acestea creând armonie și promovând relaxarea.

Feng Shui poate aduce armonie grădinii tale, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător, astfel încât toți cei care vor petrece timp acolo să simtă prosperitate, sănătate și un echilibru constant în fiecare domeniu al vieții. Prin urmare, ține cont de sfaturile de amenajare a curții, așa cum au fost ele prezentate mai sus. Sursa foto: Shutterstock.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.