DESCOPERIRE SPECTACULOASĂ: Alcoolul care nu e interzis la volan

scotchDin ţara unde s-a inventat scotch-ul vine şi cea mai nouă propunere pentru întrebuinţarea popularei băuturi spirtoase. O echipă de oameni de ştiinţă a găsit o metodă prin care transformă whiskey-ul în combustibil bio, capabil să alimenteze autoturisme. Şi, astfel, dezmint teoria cum că alcoolul şi şofatul sunt incompatibile, potrivit Antena 3.

La finalul unui complicat proces tehnologic, doar 10% din ce iese dintr-o distilerie de whisky ajunge în sticlă. Şi pe principiul „nimic nu se pierde, totul se consumă”, scoţienii au găsit metoda de a întrebuinţa ingenios reziduurile – mai precis lichidul rămas în alambicurile de cupru şi reziduurile de la cerealele utilizate în procesul de distilare.

Nu doar industria auto ar putea conta pe acest combustibil. Se pretează şi la avioane sau ambarcaţiuni, spun inventatorii lui. Deocamdată se fac teste pentru ca experţii să se asigure de calitatea produsului. În paralel, scoţienii caută companii interesate de proiect care să se ocupe si de costisitoarea sarcină a distribuţiei.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.