Descoperire uriaşă împotriva coronavirusului. A fost găsit un anticorp care neutralizează majoritatea tulpinilor, inclusiv Delta

Coronavirusul din vara lui 2021 nu este același cu cel din primul val, dar cercetătorii americani oferă o rază de speranță, o dată cu descoperirea unui anticorp capabil să neutralizeze puternic o multitudine de variante ale acestuia.

Alpha, Beta, Gamma, Delta, Kappa, Iota… Oamenii de știință de la Washington University School of Medicine din St. Louis, Missouri, au descoperit un anticorp capabil să inhibe infecția cauzată de „un spectru larg” de tulpini SARS-CoV-2.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Virusul folosește o proteină care se atașează și invadează celulele din căile respiratorii. Anticorpii care împiedică atașarea proteinei la celule neutralizează virusul și previn bolile, precizează University School of Medicine, într-un comunicat. Autorii studiului, care a apărut în revista Immunity, au analizat 43 de anticorpi pentru a afla dacă previn infectarea celulelor cu coronavirusul original. Apoi, cei cei mai puternici nouă anticorpi au fost testați pe șoareci pentru a stabili dacă sunt capabili să protejeze animalele infectate cu acest coronavirus.

După aceea, cercetătorii au selectat cei mai eficienți doi anticorpi și i-au testat împotriva diferitelor variante, inclusiv Alpha, Beta, Gamma, Delta, Kappa, Iota și multe alte variante, nenumite, care sunt urmărite ca potențiale amenințări. S-a constatat că anticorpul SARS2-38 este „extrem de protector” și neutralizează cu ușurință toate tulpinile, a transmis Universitatea din St. Louis. „Acest anticorp este atât extrem de neutralizant (funcționează foarte bine la doze mici), cât și în general neutralizant (ceea ce înseamnă că funcționează împotriva tuturor variantelor)”, a spus Michael S. Diamond, autorul principal al studiului. „Este o combinaţie neobisnuită şi foarte benefică pentru un anticorp. În plus, se leagă de un singur punct de proteină care nu este vizat de alți anticorpi. Putem începe să ne gândim să combinăm acest anticorp cu altul care se leagă în altă parte, pentru a crea o terapie combinată la care virusul ar putea cu greu rezista”, a rezumat omul de știință.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.