Descoperirea care revoluționează omenirea: Anunțul lui Stephen Hawking

HawkingCelebrul fizician britanic Stephen Hawking a afirmat joi că detectarea undelor gravitaționale – ultima dintre predicțiile făcute de Albert Einstein în Teoria Relativității Generale care nu fusese dovedită practic – deschide calea ”unei noi forme de a privi Universul”, transmite EFE.

”Capacitatea de a le detecta (undele gravitaționale) poate revoluționa astronomia”, a declarat pentru BBC savantul de 74 de ani, expert în problemele legate de găurile negre. El a făcut aceste aprecieri imediat după ce, într-o conferință de presă organizată la Washington, s-a anunțat că undele gravitaționale au fost observate pentru prima oară direct de către oamenii de știință în cadrul experimentului LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory). Depistarea acestor unde, semnalele lăsate de marile cataclisme din Univers, constituie ”prima dovadă a unui sistem binar de găuri negre și prima observație a unor găuri negre în fuziune”, a explicat Stephen Hawking.

”În afară de faptul că se confirmă Teoria Relativității Generale, putem spera să vedem găurile negre de-a lungul istoriei Universului. Am putea vedea chiar și vestigiile Universului primordial, în timpul Big Bang-ului” grație undelor gravitaționale, a estimat marele cosmolog, anunţă Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.