Descoperirea fabuloasă făcută de o fetiță de patru ani pe o plajă

O fetiță de patru ani i-a uimit pe paleontologi după ce a făcut o descoperire fabuloasă pe o plajă din sudul Țării Galilor.

Micuța Lily Wilder a zărit o urmă imprimată pe o rocă, ce ulterior s-a dovedit a fi chiar amprenta unui dinozaur, veche de 220 de milioane de ani.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

„Se afla pe o piatră de mică înălțime, care îi vine lui Lily până la umăr. Este foarte încântată și nu încetează să se minuneze de cât de grozavă este descoperirea”, a spus mama ei, Sally Wilder, pentru NBC News.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

La început, familia a crezut că urma, care are doar 10 centimetri lungime, a fost realizată de un artist. Dar părinții știau și că de-a lungul coastei au mai fost găsite și anterior astfel de „comori” paleontologice, așa că a publicat o fotografie cu descoperirea și în social media.

Oferte de nerefuzat 2021

La scurt timp, Muzeul Național al Țării Galilor a luat legătura cu familia Wilder, iar autoritățile s-au ocupat de conservarea fosilei și de expunerea sa la muzeu. Experții sunt de părere că amprenta a fost, cel mai probabil, lăsată de un dinozaur care avea cam 75 de centimetri înălțime și 2,5 metri lungime, cu toate că e imposibil de identificat exact ce tip de dinozaur a lăsat urma.

„Urma este perfectă și nealterată, este o descoperire minunată”, a precizat Karl-James Langford, unul dintre arheologii care au analizat-o, potrivit Wales Online.

La rândul lor, părinții spun că interesul fiicei lor în ceea ce privește studierea dinozaurilor a crescut odată cu deescoperirea, iar acum fetița este mult mai interesată de povestea acestora.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.