Devotamentul unei handbaliste: Ana Maria Tănăsie

accidentDevotamentul unei handbaliste: Ana Maria Tănăsie

• Ana Maria Tănăsie născută în 6 aprilie 1995, în Hunedoara, este o handbalistă care evoluează pe postul de extremă stângă la SCM Craiova.
• Ana Maria a început drumul spre performanță la Clubul Sportiv Școlar din Hunedoara, sub comanda antrenorilor Paraschiva Balici și Ioan Feer. După câțiva ani în care s-a remarcat la junioare, a ajuns la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea de unde a făcut pasul spre senioare.
Cluburi(seniori)
• 2011-2-13 HC Zalău
• 2013-2014 HCM Baia Mare
• 2014-prezent SCM Craiova
Palmares
Liga Natională
• Campioană a României în 2014 cu HCM Baia Mare
Cupa României:
• Câștigătoare în 2013 si 2014 cu HCM Baia Mare
• Medalie de bronz în 2015 cu SCM Craiova
Super Cupa României
• Câștigătoare în 2013 cu HCM Baia Mare
A făcut parte din loturile naționale de cadete, juniori și tineret ale României
Are și o convocare în echipa Natională a României,Lotul „A’’, la Trofeul Carpați din 2012,competiție unde a marcat 5 goluri.
accident2Ana Maria Tănăsie are un contract pe durata a 5 ani cu HCM Baia Mare, actualmente fiind împrumutată la formatia CSM Craiova, unde este o jucatoare de bază a echipei doljene.
La recent încheiatul „Final Four” al Cupei României,disputat la Baia Mare, echipa din „Cetatea Banilor” a încheiat competiția pe un onorabil loc 3,obținând medaliile de bronz dar fiind foarte aproape de o mare surpriză în partida cu CSM Bucuresti,partidă în care au condus aproape tot meciul cedând doar în final la un singur gol diferență.
Ana Maria,care a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale partidei, a avut parte de un tratament „preferențial” din partea bucurestencelor fiind cea mai „tăvălită” jucatoare de pe teren.La un contact mai dur cu apărătoarele echipei adverse s-a accident rău, la unul dintre degetele mâinii stângi, dar a strâns din dinti până la finalul meciului reusind să marcheze si 3 goluri.A urmat un consult medical în urma căruia medicul i-a recomandat să facă o pauză până la vindecare.
accident3Inaintea meciului cu Neptun Constanta,meci în care se atribuiau medaliile de bronz invingătoarei,m-am întâlnit cu ea și,aflând verdictul medicului, i-am recomandat să nu forțeze pentru că „sănătatea este mai presus de orice”. Mi-a dat un raspuns demn de o mare campioană:

„ Chiar dacă degetul mă doare și nu pot să-l mișc, nu-mi las echipa la greu și,cu orice risc, voi strânge din dinti și le voi ajuta pe fete atât cât îmi va sta în putință”. Si,într-adevăr, Ana Maria a evoluat foarte bine,jucând practic cu o mână, ceea ce nu a împiedicat-o însa, să marcheze 7 goluri,toate din acțiune, fiind de departe cea mai bună jucătoare a echipei.
Un exemplu de tenacitate,dăruire, altruism și devotament pentru club,pentru echipă, pentru ideea de sport si de fair-play.
accident1Un sincer: Bravo, Ana Maria Tănăsie, te așteptăm, cât de curând, să te întorci „acasă” la Baia Mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.