DEZASTRU pentru DACIA! Am intrat în SCANDALUL VOLKSWAGEN

Dacia, înghiţită de scandalul Volkswagen. Nemţii extind ancheta privind emisiile poluante la 23 de mărci!

Guvernul german extinde la 50 de modele de la 23 de mărci auto ancheta privind emisiile poluante. Sunt vizate şi modele Dacia, cu motorizare SD, scrie Reuters. Nemţii susţin că au informaţii primite de la „părţi terţe”, în baza cărora suspectează mai mulţi producători auto străini de manipularea testelor privind emisiile poluante ale motoarelor diesel.

Dacia, vizată de ancheta guvernului german după scandalul Dieselgate

Nemţii contraatacă în scandalul Dieselgate. Lista completă cu mărcile şi modelele/motoarele vizate de ancheta KBA, autoritatea germană care reglementează piaţa auto. Sursa: REUTERS

Contactaţi de ECONOMICA.NET, reprezentanţii Dacia au refuzat să comenteze informaţiile.

În 2014, Germania a fost a doua mare piaţă de desfacere pentru Dacia, compania românească aflată sub patronajul grupului francez Renault bifând aproximativ 50.000 de maşini înmatriculate pe piaţa germană. În primele 10 luni din 2015, Dacia a vândut peste 38.000 de automobile în Germania.

Autoritatea germană KBA, subordonată ministerului Transporturilor, va verifica peste 50 de modele de la 23 de companii germane şi străine.

Ancheta a fost declanşată de scandalul Volkswagen, după ce gigantul german a admis că a trucat testele de emisii poluante pentru anumite motoare diesel, în SUA şi în Europa. KBA notează însă că extinderea investigaţiei se bazează pe „informaţii verificate, primite de la părţi terţe, privind emisii poluante neobişnuite”.

„De la sfârşitul lunii septembrie (scandalul Volkswage/Dieselgate a izbucnit pe 18 septembrie – n.r.), KBA a anchetat dacă au avut loc manipulări la scară mai largă ale testelor de emisii, la nivelul pieţei auto”, se arată într-un comunicat al agenţiei.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a declarat într-un interviu publicat în acest weekend în presa germană că mai multe autovehicule diesel, inclusiv de la producători străini, vor fi supuse unor teste riguroase.

sursa:ECONOMICA.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.