DEZVĂLUIRE de ULTIMA ORA. DEŢINUTUL MORT la Penitenciarul Baia Mare ar fi FUMAT ŢIGĂRI CU FENOBARBITAL ŞI DIAZEPAM. Încă doi deţinuţi duşi la urgenţă?

Conform vasiledale.ro detinuti de la Penitenciarul Baia Mare au lasat mai multe mesaje in care prezentau cum s-ar fi produs decesul tanarului de 27 de ani din Baia Mare.

Inca doi detinuti dusi la urgenta?

Acestia sustin ca in noaptea de joi spre vineri detinutii ar fi fumat tigari pe care le-au bagat in apa in care au dizolvat fenobarbital si diazepam. Nu au vrut sa spuna de unde aveau aceste medicamente, care in mod normal nu ar avea ce cauta intr-un Penitenciar. Dupa ce tigarile ar fi bagate in apa cu medicamente, tigarile ar fi puse la uscat. “S-au fumat cateva pachete de tigari. A doua zi le-a fost rau. Nu numai baiatului care a murit ci si altor doi. Atunci cand l-au dus pe baiat la spital, au mai dus doi cu alta masina” spune mesajele primite.

In comunicatul primit  despre tragedia produsa la Penitenciarul Baia Mare, purtatorul de cuvant a trimis pe email un comunicat in care a explicat ce s-a intamplat. Insa nicio vorba despre ceilalti doi detinuti care ar fi ajuns la UPU-SMURD a Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare. Culmea este ca informatiile conform carora alti doi detinuti au ajuns la Urgenta sunt confirmate, e drept pe surse, de unitatea medicala. De altfel, orice fel de informatii despre pacienti detinuti nu se pot mediatiza decat de Penitenciar.

Mama spune ca i s-a spus ca vorbea cu fratele lui la telefon cand a murit conform vasiledale.ro

“Fiul meu era perfect sanatos. A fost un barbat solid. Mai avea trei luni pana sa fie liberat. Prin telefon am fost instiintata ca fiul meu este decedat si sa ma duc la Spitalul Judetean din Baia Mare. M-au sunat vineri pe la 11.30. Am pe telefon ultima convorbire dintre frati de vineri intre ora 10 si 11. El a sunat de pe telefonul public acasa. Cel mai mic l-a intrebat pe cel mai mare: Alo Feli tu esti? Si cand o zis Alo… s-a inchis telefonul. Am mers la Penitenciar sa vad ce s-a intamplat pentru ca baiatul meu a fost sanatos. Nu era nimeni decat ofiterul de serviciu. Nu mi-au spus nimic. Joi eu am vorbit cu el aproape 20 de minute la telefon. Vineri o sunat el si a sunat acasa. Probabil a vrut sa ma anunte ca mami mi rau si nu ma lasa la cabinet. Atunci i-a fost rau si s-a inchis telefonul.

La spital la medicul legist mi s-a spus ca a luat o doza mai mare de fenobarbital. O zis ca avea insomnii, era foarte stresat pentru ca trebuia sa fie liberat. Nu stiu exact. Nu stiu de unde l-a avut pentru ca doctorita a spus ca in Penitenciar asa ceva nu se da. Nu stiu ce voi face. Avem o situatie materiala mai precara. Am patru copii, lucrez doar eu. As fi vrut sa stiu ce s-a intamplat pentru ca el era omul casei pana sa ajunga in puscarie. Probabil dupa medicamentul ala a facut infarct” a povestit Felicia Preda, mama tanarului.

Reactii adverse provocate de fenobarbital

Conform specialistilor medicamentul produce urmatoarele reacţii adverse

• Sedare, cea mai frecventă reacţie adversă, devine deseori mai puţin intensă, în tratamentul pe termen îndelungat;

• Somnolenţă matinală;

• Toleranţă, dependenţă fizică, sindrom de întrerupere (tremor, anxietate, fatigabilitate, nelinişte, greaţă, vărsături, convulsii, stări delirante, stop cardiac);

• Modificări ale dispoziţiei, mai ales depresie, dar şi iritabilitate;

• Tulburări cognitive (diminuarea performanţelor cognitive), diminuarea capacităţii de concentrare a memoriei, bradipsihie, tulburări de memorie;

• Excitaţie paradoxală, agitaţie psiho

Ramane de vazut daca si aceste informatii vor fi confirmate de unitatea de detentie din Baia Mare. Mai mult, suntem curiosi sa aflam si daca vor fi verificati detinutii pentru ca transmit mesaje din Penitenciar. Noi stim sigur doar ca un urma cu putin timp asupra acestora au fost gasite doua telefoane mobile!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.