Dezvoltarea serviciilor de asistență socială primară la nivel național

pop      Astăzi, 15 aprilie 2014, a avut loc o întrevedere între membrii Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială, senatorii Liviu Marian Pop și Alexandru Petru Frătean cu reprezentanții Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, domnii Dorin Buzducea și Cristian Roșu.

      Reprezentanții Colegiului Național al Asistenților Sociali din România au adus la cunoștința senatorilor o propunere de proiect ce vizează dezvoltarea serviciilor de asistență socială primară la nivel național. Contextul social și economic prezintă o creștere semnificativă a numărului beneficiarilor din sistemul de asistență socială ca o urmare a efectelor crizei economice, cât și existența unor problemele în ceea ce privește infrastructura sistemului, resursele financiare și umane.  Prin urmare, dezvoltarea unei rețele de asistență socială la nivel local și național este o prioritate pentru creșterea calității vieții și promovarea incluziunii sociale.

      “Dorința noastră este să dezvoltăm un proiect pilot la nivel regional pentru a analiza impactul măsurilor de asistență socială și ca să putem elabora o nouă strategie în acest domeniu.  Avem în vedere identificarea nevoilor la nivel județean și a surselor de finanțare din fonduri europene special destinate pentru incluziunea socială și asigurarea nevoilor sociale ale cetățenilor.  Această propunere urmează să o prezint Ministrului Fondurilor Europene, domnului Eugen Teodorovici ca să identificăm o axă prioritară pentru accesarea fondurilor europene.” a declarat senatorul Liviu Marian Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.