Dieta japoneză, trebuie să mănânci doar o dată pe zi. Puțini europeni știau despre ea

Țara Soarelui Răsare rămâne și astăzi un colț al lumii fascinant, misterios, destul de greu de înțeles pentru mulți europeni. Unul dintre cele mai intersante aspecte este chiar modul de viață al oamenilor cărora ne este foarte greu, de multe ori, să le ghicim vârsta. Elixirul tinereții ar putea fi, de fapt, dieta japoneză, conform căreia trebuie să mănânci doar o dată pe zi.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Ce presupune dieta japoneză

Gheișe, samurai, manga, sushi, festivalul florilor de cireș, sunt doar câteva exemple, mici fragmente din cultura Japoniei ce i-au fascinat pe oamenii din întreaga lume. Stilul de viață al celor care trăiesc în Țara Soarelui Răsare este cu totul deosebit.

Oamenii sunt supli, par mult mai tineri decât sunt, de fapt, și au o speranță de viață mult mai mare decât în alte colțuri ale lumii. Acest lucru ar putea să se datoreze în mare parte dietei japoneze. Meniul lor zilnic este unul echilibrat, bazat în mare parte pe fructe de mare, produse de origine vegetală și leguminoase, toate fiind bogate în proteine sănătoase, esențiale pentru buna funcționare a organismului uman.

De-a lungul timpului, acest popor a dezvoltat obiceiul de a mânca o singură dată pe zi, un principiu pe care îl numesc „itinichi isseku”. Această dietă sau stil alimentar nu este respectat de întreaga populație, însă mulți o practică pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp.

Beneficiile pe care le-ar putea aduce sănătății și siluetei

Cu toate că pare aproape imposibil pentru noi, în condițiile în care suntem obișnuiți cu cele trei mese principale pe zi la care mai adăugăm și gustări, dieta japoneză ar putea fi un elixir al tinereții, unele teorii susținând că genele care împiedică îmbătrânirea s-ar activa în momentele în care organismul are senzația de foame pentru o anumită perioadă de timp.

Mâncatul o singură dată pe zi ar avea mai multe beneficii, precum scăderea nivelului de zahăr din sânge, la îmbunătățirea funcționării sistemelor nervos și cardiovascular. Consumul unui număr mai mic de calorii va duce și la pierderea în greutate.

Trebuie precizat că în ciuda teoriilor legate de beneficiile dietei japoneze sau oricărui alt stil alimentar, trebuie să ne asigurăm că se potrivește stilului nostru de viață și că nu ar putea avea efecte negative asupra sănătății noastre. Nicio schimbare drastică în alimentație nu ar trebui făcută înainte să ne consultăm cu un medic.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.