Diferenţe şi asemănări între pariurile sportive şi jocurile de cazinou

Cazinourile online sunt deja o realitate constantă în peisajul industriei jocurilor de noroc. O minunată oportunitate de a câştiga bani dar şi de a uita de stresul acumulat peste zi, cazinourile online se impun constant în viaţa noastră a tuturor. Accesibilitatea la orice oră şi în fiecare zi a unei săptămâni fac din aceste platforme alegerea perfectă pentru petrecerea unui timp de calitate şi activarea dozei de adrenalină de care ai nevoie.

La ambele trebuie să fii un maestru al bugetului

Să depui un bilet la pariuri sportive online nu este atât de uşor precum îşi poate închipui un novice, pentru simplul fapt că oferta este una cu adevărat impresionantă. Ai în mod real la dispoziţie toate sporturile cunoscute şi pe cele mai noi, astfel încât alegerea pe acest segment se dovedeşte a fi adesea una dificilă.

Dacă te-ai decis asupra unui anumit sport, atunci este cazul să pariezi. Tentaţia poate părea mică dar în realitate pe pariuri sportive se învârt bani care depăşesc MILIOANE zilnic. Poţi cădea lejer în tentaţia de a cheltui pe această secţiune de ofertă mai mult decât ţi-ai dori, cu atât mai mult cu cât aceeaşi specialişti indică un singur eveniment pe bilet pentru a avea şanse mari de câştig.

Şi la sloturi dar şi la jocurile de masă lucrurile se prezintă în acelaşi fel, furat de mirajul jocului poţi depăşi cu uşurinţă pragul financiar fixat şi chiar să îl suplimentezi, lucru de nedorit. În ambele cazuri, să fii maestrul bugetului este ţinta către care mergi şi pe care o poţi îndeplini în câţiva paşi simpli:

 • Fixează o sumă alocată pe zile jocului sau pariului sportiv favorit
 • Nu o suplimenta indiferent de s-ar întâmpla
 • Adaptează-l întotdeauna în funcţie de câştigurile realizate

Probabilităţile se calculează diferit

Este evident că la un pariu de tip sportiv intervin alte elemente decât la sloturi, de pildă. Alegi un eveniment sportiv, îl plasezi pe bilet şi hotărăşti suma pe care o vei juca. Ţii evident seama de câteva criterii precum număr de victorii, lipsa de anumiţi jucători din lot şi forma generală în care se găseşte echipa şi lansezi biletul. Probabilitatea de a ieşi câştigător este una mare, însă în sport nu trebuie să spui niciodată niciodată, pentru că este posibil ca ziua respectivă să fie una nefastă echipei pe care ai jucat şi toate şansele tale de câştig să fie date uitării.

La sloturi, lucrurile se bazează pe pur noroc, dacă ai în vedere cipul RNG care le caracterizează. Dacă te raportezi la RTP, atunci îl poţi alege pe cel mai mare dar nici aici nu ai siguranţa că acel procent se va întoarce la tine, pentru că ai de-a face cu un coeficient matematic care îşi găseşte finalitatea în repere de 30 de zile sau milioane de rotiri. Ai şanse de câştig la oricare dintre acestea? Cu siguranţă da, dar probabilităţile se calculează ţinând cont mai ales de hazard, aşa că nu te baza prea tare pe statistici.

Variantele online au mai multe beneficii în ambele cazuri

Indiscutabil, mediul online este net superior în oferirea de avantaje jucătorilor faţă de un cazino terestru. Un pariu   sportiv depus în online se poate modifica, ba chiar ai parte de o funcţie de early cash-out, care îţi dă posibilitatea să retragi o proporţie din suma alocată pariului, lucru care nu se întâmplă în offline. Cât priveşte sloturile, aici avantajele sunt net superioare, pentru că ţi se oferă:

 • Un număr aproape nelimitat de păcănele
 • Lipsa unui program de funcţionare restrictiv
 • Posibilitatea de a participa la turnee specifice, inexistente în offline

Adăugă în mediul online şi multiplele posibilităţi de tranzacţionare financiară pe care le ai, în cel offline doar cash-ul este la putere. În mediul virtual ai însă la dispoziţie o multitudine de alte metode care nu implică cash-ul, ca de pildă carduri de credit, portofele electronice ba chiar cripto monedele, care sunt într-o accentuată creştere de popularitate.

În final, indiferent ce facilitate te atrage la o casă de pariuri terestră, în mediul online avantajele sunt fără număr şi numai dacă te vei hotărî să acţionezi în acest mediu îţi poţi da seama de dimensiunea acestora. Se pot adăuga fară nicio restricţie bonusurile variate de care ai parte în acest mediu, diversele promoţii cu care site-urile te asaltează în fiecare zi şi nu în ultimul rând  includerea ta într-o schemă VIP, inexistentă în offline.

Psihologia şi research-ul sunt diferite

Nici nu ar avea cum să fie altfel! Dacă este să ne raportăm la un pariu sportiv, atunci munca ta de cercetare va cuprinde următoarele repere:

 • Numărul de victorii şi de înfrângeri obţinut în stagiunea actuală
 • Indisponibilităţi existente în lotul de jucători
 • Starea de sănătate a acestora şi forma în care se găsesc
 • Competiţiile în care sunt angrenaţi la nivel naţional şi internaţional

Pentru un slot, lucrurile se duc în cu totul altă direcţie:

 • Care este RTP-ul care îl caracterizează şi volatilitatea declarată
 • Existenţa specialelor sau a jackpoturilor suplimentare
 • Numărul dovedit de câştiguri pe care le atribuie jucătorilor
 • Producătorul de software al cărui nume îl poartă

La jocurile de masă, alte lucruri intră în discuţie:

 • Marginea de casă cu care fiecare joc este însoţit
 • Numărul de pariuri care se pot depune
 • Miza minimă şi maximă acceptată de către cazinou
 • Posibilitatea de a juca live un anumit joc

Concluzie

Ceea ce se poate considera comun tuturor jocurilor de noroc este existenţa unor site-uri şi forumuri de profil, unde cei pasionaţi schimbă informaţii, împart idei şi nu ezită în a da ponturi despre jocurile plătitoare. Este o sursă de inspiraţie pe care nu trebuie să o iei în derizoriu, pentru că se poate dovedi extrem de instructivă şi mai ales extrem de productivă pentru tine.

Indiferent de faptul că eşti fan pariuri sportive, păcănele, jocuri de masă sau sisteme loteristice, toate aceste jocuri sunt guvernate de hazard. Este adevărat că sunt asemănări dar mai ales deosebiri între aceste jocuri, însă până la urmă asta este frumuseţea industriei de iGaming, oferă câte ceva pentru fiecare. Alege deci pariul preferat, fii perspicace şi dobândeşte câştigul dorit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.