Directorul Direcției Copilului Maramureș dă iar cu bâta-n baltă. Acolo la minister se sesizează cineva?

dupa-ani-de-ilegalita-i-scaunul-lui-nicolae-boitor-se-clatina-rau-26591-1Cu câteva luni în urmă, neregulile pe bandă înregistrate la Direcția Copilului Maramureș au fost raportate și ministerului de resort. :i nu printr-o scrisoare anonimă, ci prin interpelări și întrebări adresate de parlamentarii Maramureșului. S-au prezentat abuzurile existente în casele de copii, în centrele de plasament, în familiile maternale.

S-a arătat cum anumite instituții în care trăiesc copii orfani au fost cuprinse de flăcări, cum minore aflate în plasament sunt abuzate de cei care ar trebui să le ocrotească, cum cei mai mici sunt violați de tinerii instituționalizați mai mari.

La toate aceste nereguli Ministerul a ridicat din umeri și a spus că fabulăm. Că presa inventează subiecte. Așa o fi la București, probabil, sau în alte zone ale țării. Dar nu în Maramureș. Nu aici unde toată lumea cunoaște realitatea din sistemul de protecție al copilului. :i unde presa a semnalat, în nenumărate cazuri, abuzurile comise.

:i de această dată vorbim în baza unor date la fel de concrete, având facturile emise de onor conducerea Direcției Copilului pentru diversele achiziții necesare, vine vorba, în 2014. 

Suntem în posesia documentelor care atestă toate aceste nereguli. Nici acum nu se va ține cont de sesizarea noastră?

Cine îl protejează pe Boitor, acolo la București? Sau aici în  Maramureș? Cine-l ține în brațe pe directorul PDL care ar putea fi schimbat la simpla solicitare a președintelui de Consiliu Județean? Încă așteptăm un răspuns…

Amalia Capitolul Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.