Dispar permisele auto?! Anunțul care dă peste cap toată industria auto

Dispar permisele auto?! Anunțul care dă peste cap toată industria auto

Noile evoluții ale industriei auto ar putea face ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să se poată circula pe străzi cu mașini electrice pentru conducerea cărora să nu fie nevoie de un permis. A fost lansat deja în producție de serie un astfel de model.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Citroen a prezentat în 2019 la Salonul Auto la Geneva un nou concept de mobilitate urbană, un prototip 100% electric cu două locuri, ce poate fi folosit fără un permis de conducere dacă ai cel puțin 14 ani și un „certificat de siguranță rutieră”, conform legilor din Franța.

Producătorul francez spune că maşina, care a primit numele de Ami (prieten, în limba franceză), a fost concepută pentru condusul prin oraş şi pe străzi înguste.

În cazul pieței din România, Citroen Ami ar necesita un permis de categorie AM.

Producătorul francez a lansat acum versiunea de serie, care își va face debutul tot la Geneva.

Poate fi încărcată de la orice priză de 220V

Noul Citroen Ami este un cvadriciclu 100% electric, cu două locuri, ce promite o autonomie de 70 de kilometri în oraș și care poate atinge o viteză maximă de 45 km/h. Bateria de 5.5 kWh poate fi încărcată în trei ore la orice priză de 220V.

Producătorul francez oferă celor interesaţi mai multe opţiuni de a cumpăra un Citroën Ami.

Astfel, există opțiunea pentru 6.000 de euro sau poate fi achitată întâi o sumă de 2.644 de euro, după care doritorul plătește timp de doi ani câte 20 de euro în fiecare lună pentru o închiriere pe termen lung.

Disponibilă pentru car-sharing

În plus, cei care doresc să încerce maşina electrică, o vor putea găsi în aplicaţia de car-sharing Free2Move, disponibilă în Europa, care percepe o taxă de 0.26 euro pentru fiecare minut utilizat.

Citroen Ami are 2.41 metri lungime, 1.39 metri lățime și 1.52 metri înălțime, cu o greutate de 485 de kilograme (bateria are 60 kg).

Comenzile pentru Citroen Ami vor fi deschise în 30 martie pentru piața franceză.

Ulterior, vor avea loc lansări și în Spania, Italia, Belgia, Portugalia și Germania. Iar primele livrări către clienți vor avea loc în luna iunie.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.