Display-ul telefonului tău este defect? Află ce opțiuni disponibile există pentru a-l repara!

Display-ul telefonului tău este defect? Află ce opțiuni disponibile există pentru a-l repara!

Mulți oameni au trecut ei înșiși prin experiența neplăcută de a sparge ecranul propriului telefon, lucru rezultat din simplul fapt că le-a scăpat din mână. Căci acest lucru se poate întâmpla mult mai repede decât crezi, în special în aceste vremuri, când smartphone-urile au display-ul destul de sensibil.

Cu toate acestea, ecranul nu se defectează întotdeauna pentru că ai scăpat telefonul din mână. Există cazuri când afișajul are culori ciudate, apar dungi pe ecran sau lumina de fundal nu mai funcționează.

Ce poți face în acest caz depinde, în mare parte, de tine, de cunoștințele tale legate de această tehnologie și, cel mai important, de lipsa sau existența unei asigurări pentru telefon, căci, în cazul în care ai decis că merită să plătești o sumă lunară pentru ea, atunci ai scăpat de toate grijile. Chiar dacă nu ai o asigurare suplimentară, nu trebuie să pornești în căutarea unui nou telefon, anumite daune ale display-ului fiind relativ ușor de reparat.

Iată ce variante ai dacă ecranul telefonului tău este defect:

Cum știi dacă ecranul trebuie înlocuit?

Dacă a apărut o zgârietură sau mai multe pe ecranul telefonului tău, asta nu înseamnă că este necesar să îl înlocuiești cu totul. Geamul telefonului este împărțit în trei niveluri: sticla exterioară, ecranul tactil și afișajul real. Prin urmare, dacă a apărut o fisură pe geamul exterior, poate fi suficient să-l schimbi pe acesta.

Cu toate acestea, dacă nu mai poți utiliza telefonul sau acesta nu mai răspunde comenzilor sau afișajul este defect, cel mai probabil, este afectat și trebuie înlocuit.

Când merită să schimbi display-ul telefonului?

Există, în zilele acestea, multe modele de telefoane foarte costisitoare și trebuie să știi un lucru: cu cât modelul este mai popular și mai scump, cu atât mai mult va costa și un nou ecran pentru acesta. De multe ori, display-ul poate costa chiar jumătate din prețul întreg al telefonului.

Dacă vei alege un service, costul pentru înlocuirea display-ului este, în general, același, căci profesioniștii au nevoie de aproximativ jumătate de oră pentru a repara ecranul, indiferent de model.

Unde poți schimba ecranul telefonului?

În general, există patru moduri în care poți schimba ecranul smartphone-ului tău. Dar înainte de a decide care este cea mai potrivită metodă, trebuie să verifici dacă acesta se mai află în perioada de garanție sau dacă ai încheiat o asigurare suplimentară. Existența garanției îți impune anumite condiții, iar dacă nu vei trimite telefonul în service-ul autorizat, aceasta nu se mai aplică. Prin urmare, ai următoarele posibilități:

  • Service-ul autorizat

Avantajul este că nu îți va anula garanția, iar piesele utilizate pentru reparație sunt originale. Dezavantajul este legat de perioada necesară pentru a repara telefonul, căci, pe lângă faptul că poate fi necesar să îl expediezi prin curier, poate dura chiar și cinci zile pentru a înlocui display-ul.

  • Servicii de reparații online

Există numeroase site-uri online care se ocupă de servicii de reparații. Este suficient să menționezi marca și modelul smartphone-ului tău, iar apoi, vei primi o estimare a costurilor, iar dacă ești de acord, poți face pasul următor și să trimiți telefonul la adresa firmei respective. Avantajul, în acest caz, este că timpul până îți vei recupera telefonul este scurt, de până la două zile, dar există dezavantajul că nu știi dacă îți vor fi oferite servicii de calitate.

  • Reparația în magazinul fizic

Multe magazine care se ocupă de repararea telefoanelor oferă servicii imediate dacă este disponibil modelul de display necesar și nu există alte comenzi. Trebuie să știi, însă, că telefonul va rămâne acolo până când este reparat, iar prețurile sunt cu aproximativ 10% mai mari decât serviciile online.

  • Schimbă singur display-ul telefonului

Există numeroase instrucțiuni online și videoclipuri ce te pot ajuta să înlocuiești singur display-ul telefonului tău, iar acest lucru poate funcționa dacă ai câteva cunoștințe tehnice. Ține cont de faptul că vei avea nevoie de atenție și răbdare, dar și de un kit de reparații ce poate fi achiziționat ușor de pe internet. Totuși, cel mai bine este să te ferești de probleme și, încă din momentul în care vei ține telefonul în mână, să îi cumperi o husă de protecție. Poți oricând comanda de aici cele mai bune modele, indiferent de tipul telefonului tău.

Ca și concluzie, dacă display-ul telefonului tău a fost afectat din diverse motive, nu te grăbi să-l arunci sau să îți cumperi imediat unul nou, căci ai la dispoziție mai multe posibilități de a-l repara. Ia în calcul costurile pentru fiecare variantă de mai sus, dar și timpul necesar pentru reparație, căci, așa cum bine știi, smartphone-ul a devenit un partener de nelipsit din viața ta.Sursa foto: shutterstock.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.