SEKY


Acasă Stiri DN 18 Moisei-Iacobeni, la faza contestaţiilor la licitaţie. “Pe surse” primii câştigători

DN 18 Moisei-Iacobeni, la faza contestaţiilor la licitaţie. “Pe surse” primii câştigători

DN 18 Moisei-Iacobeni - 23 de firme au participat la licitaţie. “Pe surse” primii câştigătoriDupă mai mulţi ani de aşteptare, după mulţi nervi din partea şoferilor, dar şi a autorităţilor, după ieşiri în stradă ale oamenilor nemulţumiţi se pare că 2015 va aduce o reluare a lucrărilor pe DN 18 Moisei-Iacobeni. La licitaţia care a avut loc zilele trecute au fost prezente nu mai puţin de 23 de firme, la final doar unii ieşind câştigători, scrie InfoMM.ro.

„DN 18 este deja licitat şi acum suntem în faza în care aşteptăm contestaţiile. Au fost foarte multe firme care s-au înscris la licitaţie, circa 23 de firme. Dar am asigurarea că anul acesta se va începe a se lucra pe acest drum naţional. Şi se va începe din partea Maramureşului, de la Moisei. Cel mai probabil cred că vom afla câştigătorul în această săptămână”, a explicat prefectul Anton Rohian.

Acesta a mai adăugat că cealaltă porţiune de drum naţional 18 Sighet -Baia Mare este fără probleme în acest moment şi drumul va fi gata la finele acestui an. „Sper ca în toamna lui 2015 să facem recepţia la această lucrare. Avem toţi banii alocaţi, nu sunt probleme şi se lucrează deja”, a concluzionat Rohian.

Locuitorii oraşului Borşa, cei care au şi ieşit în stradă la un moment vizavi de gropile care există pe acest drum şi nepăsarea autorităţilor, se declară sceptici în privinţa finalizării acestui proiect.

Primarul Sorin Timiş a declarat că la primărie oamenii vin şi întreabă dacă se mai face sau nu drumul, de fiecare dată răspunsul fiind acelaşi: răbdare.

„Ştiu că la începutul lunii martie au fost deschise ofertele. Trebuie să treacă 55 de zile apoi, pentru ca după Paşte să ştim clar care sunt câştigătorii. Noi sperăm ca prin mai sau iunie să se dea ordinul de începere al lucrărilor. Deşi, sincer vă spun, borşenii sunt sceptici că acest proiect va mai fi finalizat vreodată”, a menţionat primarul Sorin Timiş.

Pe surse am aflat că pe tronsonul de drum care face legătura între Moisei şi Iacobeni reabilitarea ar urma să o facă o firmă italiană, iar de drumul din Pasul Prislop se va ocupa o firmă din Cluj. Tot pe surse am aflat că Narcis Neaga este aşteptat la finele acestei săptămâni în Baia Mare pentru o serie de discuţii pe proiectele de infrastructură ale judeţului.

Sursa: infomm.ro

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.