DN 18, Moisei – Iacobeni, piatra pe care borșenii au atârnat-o de gâtul lui Narcis Neaga!

Narcis NeagaDN 18, Moisei – Iacobeni, piatra pe care borșenii au atârnat-o de gâtul lui Narcis Neaga!

Deputatul Nuțu Fonta susține că cei din conducerea CNADR sfidează și marginalizează Borșa

Într-o postare făcută zilele trecute, deputatul Colegiului 5, Borșa – Vișeu, Nuțu Fonta își anunța concetățenii din Borșa că, legat de reabilitarea DN 18, tronsonul Moisei-Iacobeni, locuitorii sunt în continuare sfidați și marginalizați de către conducerea CNADNR, companie responsabilă cu rezolvarea acestei probleme. ”Am avut programată o audiență la directorul general CNADNR, „domnul” Narcis Neaga. Binențeles că nu a binevoit să ne asculte personal of-ul, probabil avea alte probleme mult mai importante de rezolvat. După ce l-am așteptat circa 30 de minute, am fost preluați de către domnul director Ștefan Ioniță. În urma discuțiilor purtate cu dânsul, proiectul se află momentan în faza procedurilor de evaluare…!!

Ceea ce știu sigur este faptul că:
1). Există bani alocați în buget pentru realizarea acestui proiect.
2). Reabilitarea acestui tronson nu mai poate fi amânată, starea drumurilor este sub orice critică, iar oamenii au ajuns la limita răbdării.
3). S-au depus toate eforturile amiabile posibile pentru începerea acestui proiect anul acesta și am fost cu toții suficient de ÎNȚELEGĂTORI”, susține deputatul UNPR, Nuțu Fonta.

DN 18Fonta: ”Fac un ultim apel la bunul simț al domnului Narcis Neaga, pe care îl rog respectuos să-și ia în serios atribuțiile funcției pe care o deține”

”Ceea ce nu înțeleg este motivul pentru care se tergiversează la nesfârșit rezolvarea acestei probleme de către CNADNR. Fie că sunt motive de natură electorală, sau pur și simplu nepăsare din partea celor responsabili, cred că factorii de decizie din conducerea CNADNR trebuie să înțeleagă că au OBLIGAȚIA de a rezolva această problemă și de a pune în siguranță circulația autovehiculelor pe drumurile publice. Atât Borșa, Moisei-ul, cât și Iacobeni-ul fac parte din România! Așadar, fac un ultim apel la bunul simț al domnului Narcis Neaga, pe care îl rog respectuos să-și ia în serios atribuțiile funcției pe care o deține și să ia toate măsurile pentru a nu amâna la nesfârșit reabilitarea DN 18.

Voi solicita și o statistică privind numărul accidentelor petrecute pe acest tronson de drum, cât și a societăților falimentate și a locurilor de muncă pierdute din cauza iresponsabilității CNADNR. Toți cei lezați și prejudiciați pot să depună plângeri penale împotriva domnului Narcis Neaga, directorul general CNADNR”, susține, în postarea sa, deputatul UNPR, Nuțu Fonta.

Amânarea reabilitarii DN 18 va duce la un nou miting de protest?

Parlamentarul maramureșean este de părere că o nouă amânare a reabilitarii DN 18 va duce în mod cert la un nou miting de protest, la care va lua parte în mod activ. Acesta este de părere că, în România, doar vocea străzii are efect asupra celor responsabili cu asigurarea minimelor condiții decente pentru cetățeni. ”Îmi pare nespus de rău și sunt de-a dreptul indignat de faptul că suntem sfidați și marginalizați în continuare, iar dacă trebuie să apelăm la măsuri drastice în semn de protest față de autoritățile statului, pentru a ne putea asigura o stare de normalitate, o vom face! Nu cerem să ni se facă un favor, este pur și simplu datoria și responsabilitatea lor! Știu că Guvernul a alocat bani pentru reabilitarea drumului. În luna februarie, Narcis Neaga a dat asigurări că vor începe lucrările anul acesta. De ce în alte locuri acest gen de probleme sunt rezolvate cu prioritate, iar aici nu? Care este motivul pentru care suntem marginalizați? Asta este întrebarea pentru Narcis Neaga, care nu ține cont de premier, vicepremier, ministrul transporturilor ș.a.m.d.?!”

P.S. În urma discuției de ieri de la CNADNR, am primit asigurări din partea domnului Cecan, directorul DRDP Cluj, că va fi pusă în siguranță circulația pe DN 18 prin plombarea principalelor gropi din asfalt. Această măsură este obligatorie în cel mai scurt timp, însă nu este suficientă pentru rezolvarea problemei „Drumului groazei”! a încheiat postarea deputatul UNPR, Nuțu Fonta, iar reacțiile borșenilor n-au întârziat să apară.

DN 181Borșenii indignați de nesimțirea celor de la CNADNR

”Cum naiba este pus la conducerea unei asemenea institutii un Păcălici de Om care e indiferent la lucrurile serioase și de ce nu e schimbat din funcție?”, se întreabă Vasile Timiș. ”Guvernul României vrea să fim la zi cu taxele și impozitele, mai mult, ne sufocă în fiecare zi, ANAF-ul și cam toate organele statului pentru ca nu cumva să nu greșim cu 5 lei în plus sau în minus, controale care se lasă cu amenzi.
Întrebarea este: cum cheltuiesc toți banii noștri? Că în zona noastră nu s-a realizat niciun mare proiect”, susține și Ciprian Apostol. ”Un papagal ca mulți alții cu proptele, să-i ia dracu, că sunt tare mulți!!!”, a concluzionat și Ioan Danci. Hojda Ștefan Banciu și-a exprimat admirația pentru deputatul Fonta, afirmând:  ”Insistați mai mult, știu că sunteți curajos și vreți să faceți ceva pentru Borșa, vrem drumuri bune și canalizare, vă mulțumim”. ”Ar trebui dați în judecată pentru abuz în serviciu”, concluzionează și Cipri Danci. Bogdan Tudorache și Vasile Barani sunt de părere că toți ar trebui să iasă în stradă, în caz contrar problema nu va fi rezolvată.

”Pe lânga peisajele mirifice din zonă, dai peste nepăsarea factorilor de decizie… și te mai miri că nu ne vizitează străinii… sau, d-le Fonta, poate cei responsabili așteaptă  … ca pe vremuri … să deschizi ușile cu piciorul … mâinile fiind ocupate cu sacoșe…”, susține și Iosif Kleibel. Și mai hotărât este Elemer Deer care susține că ”domnul în speță, domnul Cecan, din câte am înțeles, din spusele antivorbitorilor mei, dacă ar trebui să facă naveta la Guvern pe DN 18, cum s-ar simți zguduind micul dejun din toate mădularele, iar când ajunge în fața pultului unde își va lua cuvântul, să vomite toate minciunile referitor cu reabilitarea DN 18. Văd că la unii le place strada, că de dimineața până seara stau pe stradă, urmărind cine urcă și cine coboară”. ” Haideți să îl NEGĂM pe acest domn Neaga! Nu vă opriți, domnule deputat Fonta. Aduceți lângă dumneavoastră și pe ceilalți parlamentari din județele Maramureș și Suceava și faceți presiuni la Ministerul de resort.

Este necesară și implicarea prefecților din cele două județe, cât și a consiliilor județene și a președinților acestora. Avem doi parlamentari mai tot timpul în emisiuni tv la posturile centrale, îi rugăm să ia atitudine! Felicitări, domnule FONTA, vă rugăm să-l deranjați puțin pe PONTA!!”, a afirmat și Florian Gui. Acestea sunt doar câteva dintre reacțiile borșenilor și, probabil, vor apărea și altele. Și până când DN 18 nu va fi reabilitat, situația va deveni tot mai tensionată.

Amalia Babici Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.