DNA a pus sechestru asigurator pe un apartament al premierului Victor Ponta!

pontaPremierul Victor Ponta este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni-Rovinari, anunţă DNA într-un comunicat. Prejudiciul care i se impută lui Victor Ponta este de 51.000 de lei şi nu de 181.000 de lei, atât cât era după primele cercetări ale procurorilor DNA.

Victor Ponta, urmărit penal în Dosarul Turceni — Rovinari, s-a prezentat la DNA în jurul orei 10.50. „Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2000 de lei în plus taxe, dar nu le mai cer înapoi de la statul român”, a arătat Ponta, care a refuzat să facă alte declaraţii. „O să dau declaraţii când mă cheamă procurorul cu avocatul”, a adăugat Ponta.

DNA a venit cu precizări în legătură cu prejidiul rezultat în urma expertizei solicitate de premier.

„Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor –Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei și i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului.

Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei.

Acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „Șova și Asociații”, reprezentată de Șova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor –Viorel, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor –Viorel”. Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor Viorel a pus la dispoziția contribuabilului SCA „Șova și Asociații”, înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăți pentru prestarea unor activități juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA „Șova și Asociații”.
În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA „Șova și Asociații”

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.