Doctorul Cornelica Ilea nu se află în stare de incompatibilitate la Direcţia Copilului!

dr-cornelica-ileaÎn urma acuzaţiilor care i se aduc cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla ca angajat al Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DGPDC) Maramureş, medicul primar Cornelica Ilea a acceptat să ofere lămuriri, deşi, conform declaraţiilor sale, “toată această mizerie şi atac la viaţa personală este o mizerie a unor habarnişti”. “Nici nu poate fi vorba de o stare de incompatibilitate, fiindcă l-am întrebat pe secretarului Consiliului Judeţean, Dumitru Dumuţa şi el m-a asigurat că  nici nu se pune problema de aşa ceva. În incompatibilitate s-ar afla doar angajaţii CJ Maramureş sau ai Prefecturii, ceea ce nu este cazul meu. Mai mult, celelalte acuzaţii care mi s-au adus depăşesc limita oricărei decenţe şi a bunului simţ, fiindcă nu se justifică”, susţine, plină de revoltă, medicul Ilea.

 

Cornelica Ilea: Nu cunosc directorul economic de la Direcţia Copilului, iar şoferul nu este nepotul meu!

Medicul Cornelica Ilea a arătat că poate să demonteze toate acuzaţiile, una câte una, însă nu i s-a solicitat un drept la replică în urma infamei scrisori care a ajuns, zilele acestea, în media locală. “Mi se pune în cârcă numirea directorului economic al Direcţiei Copilului, persoană pe care eu nu o cunosc. Mai mult, şoferul Cosmin, despre care se vorbeşte, nu este nepotul meu, iar el lucrează în Direcţie de foarte mulţi ani, nu de acum. La fel este şi în cazul fratelui meu, care a şi uitat anii care i-a petrecut în acest serviciu. În ceea ce o priveşte pe Alina Coste, actualul director, nu cred că este cazul să mi se pună în cârcă susţinerea ei, atât timp cât este bine ştiut că se află acolo cu voia şi în urma dorinţei preşedintelui Consiliului Judeţean, Zamfir Ciceu. După ce a apărut această poveste care mă întristează, ştiind că tot ce mi-am dorit a fost să ajut acei copii, l-am resunat pe secretarul judeţului, care mi-a reconfirmat că nici nu se pune problema unei stări de incompatibilitate.

anca-si-razvan-04Răzvan Ilea, un medic stomatolog de renume în Baia Mare

Răzvan Ilea pare să aibă o singură problemă, iar aceasta este de natură personală şi nicidecum profesională. Faptul că este fiul medicului primar Cornelica Ilea, – un doctor extrem de apreciat, de altfel, şi de miile de pacienţi, precum şi de toţi cei pe care i-a ajutat de-a lungul anilor – este un impediment pentru Răzvan în acest moment. Sau ar putea fi, dacă ar reuşi să-l atingă răutăţile lumii. Răzvan Ilea este un medic stomatolog renumit, cu o paletă largă de pacienţi care, conform declaraţiilor sale, “intră în cabinet ca şi clienţi şi ies prieteni. Încercăm să oferim, pe lângă servicii de calitate, şi umanitate şi înţelegere”, a declarat medicul Răzvan Ilea, unul dintre puţinii stomatologi din Baia Mare care a încheiat, încă în urmă cu trei ani, un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş, pentru a oferi, gratuit, lucrări stomatologice copiilor şi elevilor până la 18 ani. Stomatologii nu sunt foarte încântaţi de acest sistem, pe considerentul că lucrările se decontează în timp şi nu pe loc.

Revenind la declaraţiile medicului Cornelica Ilea, aceasta a explicat că “la directorul Direcţiei pot afirma cu tărie că am ajuns o singură dată în secretariat, în ultimii ani şi asta a fost doar pentru a bea o cană nu apă. Singura mea intenţie a fost de a acorda ajutor, fiindcă nu este nimeni care să efectueze expertiza, iar fişa postului prevede să fii medic primar pediatru. M-aş fi dus ca voluntar, deoarece sigur nu pentru bani mi-am oferit ajutorul, însă ca voluntar nu mi s-ar recunoaşte semnătura. Mai mult, am dat şi concurs ca să ocup un post din care să pot ajuta copii asistaţi, iar acum totul s-a întors împotriva mea cu o răutate pe care nu o înţeleg. Ceea ce doare cel mai tare este că au atacat în imaginea fiului meu, Răzvan, un om pe care îl pot descrie toţi pacienţii lui, pentru a nu fi acuzată eu, ca mamă, de subiectivism. Singurul lucru care mă consolează este că în ultimele zile foarte multă lume m-a sunat pentru a-şi arăta susţinerea şi sprijinul, cerându-mi să nu mă las afectată de mizeriile unora sau ale altora”, a conchis medicul Cornelica Ilea.

 

Amalia Babici Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.