Doi băimăreni, la un singur punct distanţă de finala Campionatului Naţional al Ungariei

Emanuel - RobertaPerechea formată din Emanuel Moraru și Roberta Horvath a dansat la finele săptămânii trecute în cadrul Campionatului Naţional al Ungariei, evoluând pentru clubul Stephanydance din ţara vecină. Băimărenii au concurat în cadrul categoriei de tineret, proba Standard, ajungând până în semifinala concursului de la Szigetszent Miklos, un singur punct despărţindu-i pe sportivii antrenaţi de Lorand Ilyes de finală.

După un stagiu de pregătire cu campionii mondiali Paolo Bosco şi Silvia Pitton şi două competiţii internaţionale derulate în Italia, perechea formată din Emanuel Moraru şi Roberta Horvath a participat, la finele săptămânii trecute, la Campionatul Naţional al Ungariei, cei doi fiind de acum legitimaţi la Stehanydance din Ungaria. Emanuel şi Roberta au dansat în cadrul probei Standard, categoria de vârstă tineret. O categorie la care au participat 19 perechi, fiind necesară şi o primă rundă de calificări. Băimărenii au fost selectaţi printre cele mai bune 12 perechi, ajungând în semifinală. Un singur punct le-a lipsit pentru a accede în finală, Emanuel şi Roberta clasându-se pe locul 7.

După o scurtă pauză competiţională, în care Emanuel şi Roberta continuă antrenamentele la Prodance 2000 Baia Mare, dansatorii vor evolua în mai multe concursuri internaţionale. Primul dintre acestea va avea loc în Budapesta, în 13 și 14 februarie.

Emanuel și Roberta dansează împreună de trei ani. Cele mai importante rezultate obținute de cei doi până în prezent sunt medalia de argint la Campionatul Național de Clase în 2014 (la Clasa A, Standard, categoria 16-18 ani) și medalia de bronz la Campionatul Național de Clase în 2015 (la aceeaşi categorie).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.