Doi cetățeni ucraineni cercetați pentru contrabandă cu țigări. Ce valoare avea marfa găsită asupra lor?

Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate la frontiera cu Ucraina, țigări în valoare de 52.700 lei și cercetează doi cetățeni ucraineni pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În data de 23 ianuarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret – ITPF Sighetu Marmației – au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă a sectorului.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Climăuți, două persoane care transportau două colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru interceptarea acestora, iar în urma acțiunii s-a reușit reținerea a doi cetățeni ucraineni cu vârste de 17, respectiv 19 ani.

S-a luat măsura conducerii celor doi cetățeni ucraineni la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii celor două colete, a rezultat cantitatea de 998 pachete cu țigări de proveniență ucraineană și Duty Free, în valoare de 11.700 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi cetăţeni ucraineni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

*Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfăşurat o activitate pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. În data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 01.00, colegii noştri aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au descoperit, pe direcţia localităţii Lupcina, județul Suceava, trei colete cu țigări. În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 3.480 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de peste 41.000 lei. 

Și în acest caz, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.