Doi contrabandişti reţinuţi şi peste 18.000 de pachete cu țigări de contrabandă descoperite la frontieră.video

Doi contrabandişti reţinuţi şi peste 18.000 de pachete cu țigări de contrabandă descoperite la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat la „frontiera verde″ și în Punctul de Trecere a Frontierei Siret peste 18.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. În urma acţiunii, doi contrabandişti ucraineni au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră şi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Doi contrabandişti reţinuţi şi peste 18.000 de pachete cu țigări de contrabandă descoperite la frontieră

Doi contrabandişti reţinuţi şi peste 18.000 de pachete cu țigări de contrabandă descoperite la frontieră

Publicată de Jurnalmm Maramures pe Vineri, 16 Noiembrie 2018

În data de 15.11.2018, în jurul orei 22.00, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării colete voluminoase.

Lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite. În urma acțiunii au fost reținute două persoane, cetățeni ucraineni.         La cercetarea terenului au fost descoperite zece colete cu țigări care împreună cu cele două persoane reținute au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 70.200 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale.

În data de 16.11.2018, în jurul orei 00.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul R. Moldova Liudmila C., în vârstă de 31 de ani, călătorind ca pasager într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Irlanda.

Existând suspiciuni că femeia transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, ascunsă în bagajele personale și pe corp, cantitatea de 2.500 pachete de țigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 3.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 leiFață de Liudmila C. s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

Și polițiștii de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au descoperit, într-o anexă ce aparține unui imobil părăsit pe de raza localității Lupcina, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A6, în care au putut fi observate mai multe colete cu țigări.

Acesta a fost transportat la sediul poliției de frontieră unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.600 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 112.300 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.