Doi minori din Cavnic au transformat joaca in infractiune

bulgareDoi minori din Cavnic, care au aruncat cu bucăţi de gheaţă şi zăpadă într-un autoturism aflat în mişcare, cauzând un prejudiciu în valoare de 300 de euro, sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

Aseară, în jurul orei 18.30, o sigheteancă în vârstă de 30 de ani a sesizat poliţia că persoane necunoscute i-au provocat distrugeri la autoturism.

Ea a precizat că, în timp ce se deplasa pe strada Victoriei din oraşul Cavnic, persoane necunoscute au aruncat cu bucăţi de gheaţă şi zăpadă spre autoturism şi au distrus trapa din sticlă şi parbrizul.

Valoarea prejudiciului a fost estimată la 300 de euro.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că doi minori, în vârstă de 12 şi 17 ani, din Cavnic, ,,se distrau” aruncând cu bucăţi de gheaţă şi zăpadă spre maşinile ce se deplasau pe strada Victoriei. ,,Distracţia” s-a transformat în infracţiune în momentul în care au provocat pagube uneia dintre maşini.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, părinţii trebuie să-i despăgubească pe cei prejudiciaţi prin comiterea infracţiunilor de către minori.

De aceea, poliţiştii maramureşeni recomandă părinţilor să le explice copiilor consecinţele unor astfel de fapte.

Pe lângă răspunderea civilă care stipulează obligaţia de a despăgubi partea vătămată,  minorii cu vârsta cuprinsă între 14 – 16 ani pot fi traşi la răspundere penală pentru faptele comise în cazul în care se constată că au avut discernământ în momentul comiterii acestora.

În astfel de cazuri ca cel prezentat anterior, urmările pot fi şi mai grave. Conducătorii auto speriaţi de obiectele aruncate pe parbriz pot avea reacţii care să determine frânarea sau schimbarea bruscă a direcţiei de mers şi prin urmare, producerea unor accidente de circulaţie soldate cu victime.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.