Doi turiști s-au rătăcit în zona Vârful Fărcău – Vârfu Mihăilescu din Poienile de sub Munte! Echipajele de salvare au pornit în recuperarea lor!

rataciti-pe-munte-794x522Doi turiști s-au rătăcit în zona Vârful Fărcău – Vârfu Mihăilescu din Poienile de sub Munte! Echipajele de salvare au pornit în recuperarea lor!

Conform unui anunț făcut de Liviu Gavrilescu, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, două persoane s-au rătăcit pe munte în zona Vârful Fărcău – Vârful Mihăilescu, munți aparținând de comuna Poienile de sub Munte.

Echipajele de salvare de la Salvamont, jandarmi montani și SMURD au pornit în recuperarea turiștilor, care au solicitat ajutor prin Serviciul Unic de Urgență 112.

Cu numai două săptămâni în urmă, un grup de cinci turiști din Sighetu Marmației s-au rătăcit tot în aceeași zonă, iar pentru recuperarea și aducerea lor la sol a fost nevoie de o intervenție de căutare de aproximativ zece ore.

Din fericire, toți cei cinci turiști recuperați în acțiunea anterioară au ajuns înapoi la familiile lor teferi și nevătămați. Echipajele pornite în recuperarea persoanelor care au solicitat ajutor azi, speră ca turiștii să fie găsiți în cel mai scurt timp și să fie aduși cu bine la baza muntelui.

Vremea este potrivnică, atât persoanelor rătăcite, cât și salvatorilor plecați în recuperarea lor, însă pe munte au pornit echipe de profesioniști care sunt pregătiți de intervenții de salvare indiferent de condițiile meteo.

Vom reveni cu amănunte.

Amalia Babici Man

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.