DOLIU în CINEMATOGRAFIE. Un mare regizor s-a stins din viață

Regizorul britanic Michael Anderson, cunoscut în primul rând pentru filmul său „Around the World in 80 Days”, a murit la vârsta de 98 de ani.

Anderson, care este născut la Londra, a murit miercuri în Vancouver, a declarat o purtătoare de cuvânt a familiei sale pentru Hollywood Reporter, preluată de DPA și citată de Agerpres „Îmi va fi dor de el în fiecare zi. A fost cea mai bună fiinţă umană pe care am cunoscut-o în viaţa mea”, a postat sâmbătă pe Twitter fiica lui Laurie Holden. „Mi-a binecuvântat viaţa. Voi fi mereu recunoscătoare pentru dragostea şi îndrumarea lui”, a adăugat ea.


Michael Anderson, Mike Todd și Frank Sinatra în timpul filmărilor pentru „Ocolul Pământului în 80 de zile” (Foto: Wikipedia)


„Around the World in 80 Days” (1956) a câştigat cinci premii Oscar, printre care şi trofeul pentru cel mai bun film, şi a depăşit câteva recorduri tehnice. O cronică a timpului din Hollywood Reporter numea filmul, care era bazat romanul omonim al lui Jules Verne, „cel mai mare show văzut vreodată pe scenă sau pe marele ecran”. Anderson a mai fost cunoscut pentru filmele „The Dam Busters” (1955) sau „Operation Crossbow” (1965), dar şi pentru filmul science-fiction clasic „Logan’s Run” (1976)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.