DOLIU în lumea muzicii. „A fost un luptător și o legendă” VIDEO+FOTO

„L-am pierdut pe unul dintre cei mai buni prieteni ai mei azi. Ne va fi dor de el. A fost un luptător și o legendă”

Solistul trupei Motorhead, Lemmy Kilmister, a murit, luni, la vârsta de 70 de ani. Artistul a decedat la doar două zile după ce a fost diagnosticat cu cancer, potrivit colegilor lui de trupă.

Trupa Motorhead a făcut tristul anunț pe pagina sa de Facebook, luni, 28 decembrie: „Nobilul și puternicul nostru prieten Lemmy a murit după o luptă scurtă cu o formă de cancer extrem de agresivă. Nici nu știm cum să ne exprimăm șocul și tristețea.”

Lemmy a fondat formația la 1975 și a înregistrat 22 de albume, printre care „Ace of Spades”, devenind una dintre cele mai cunoscute figuri și fețe ale muzicii rock.

Numele real al lui Lemmy este Ian Fraser Kilmister. S-a născut în anul 1945, în Burslem (Stoke-on-Trent), din Anglia. Porecla Lemmy i-a fost dată în timpul liceului, dar niciodată nu a știut de la ce vine, scrie BBC.


A devenit cunoscut pentru modul furios în care cânta la chitara-bass, dar și pentru vocea lui gravă.

Trupa Motorhead le-a transmis fanilor pe Facebook să bea câteva pahare și „continuați să sărbătoriți viața pe care și acest om minunat o sărbătorea cu atât patos. Asta este exact ce și-ar fi dorit și el.”

Solistul Motorhead fusese diagnosticat cu cancer sâmbătă (26 decembrie), la două zile după ce a împlinit 70 de ani.

Starul heavy metal Ozzy Osbourne, bun prieten cu Lemmy, i-a adus un ultim omagiu, printr-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Twitter: „L-am pierdut pe unul dintre cei mai buni prieteni ai mei azi, pe Lemmy. Ne va fi dor de el. A fost un luptător și o legendă”.

lem_70142600

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.