Doliu în muzică. O stea a muzicii a murit!

Doliu în muzică: A murit un fost membru al trupei Phoenix. Anunţul, făcut de Baniciu pe Facebook.

Günther Reininger, unul dintre muzicienii care au cântat în trupa Phoenix, s-a stins din viaţă la vârsta de 65 de ani, în Germania.

Günther Reininger s-a alăturat trupei Phoenix la vârsta de 16 ani, fiind printre muzicieni ai trupei înfiinţate de Nicu Covaci.

Günther Reininger era solist vocal în trupă, dar cânta şi la pian. În paralel, el a fost pianist, compozitor şi vocalist al formaţiei Amicii. Artistul a făcut parte din trupa Phoenix până în anul 1976, iar în anii 80 a plecat în Germania, împreună cu familia.

Vestea tristă a decesului acestuia a fost dată de către Mircea Baniciu, pe pagina sa de Facebook. „Ziua de astăzi începe cu o veste tristă: azi noapte a-ncetat din viață colegul și prietenul nostru Günther Reininger un Phoenix adevărat. Odihnească-se în pace”, a scris acesta, pe reteaua de socializare.Günther “Spitzly” Reininger s-a născut la Timişoara, în 1950. S-a alăturat Phoenixui în 1966, fiind printre primii membri ai trupei conduse de Nicu Covaci. A rămas în trupă şi după plecarea lui Moni Bordeianu în America, care a dus la interzicerea trupei pentru un an de zile. ARIA nu mai avea voie să facă turnee cu ei, iar la Radio şi la Televiziune nu s-au mai difuzat înregistrările avându-i ca protagonişti.    A urmat aşa numita perioadă blues pentru Phoenix.

Din vechea componenţă au mai rămăs doar Nicu Covaci, Dorel Vintilă, Bela Kamocsa şi Günther Reininger. În perioada blues, formaţia cântă piese blues-rock, în majoritate compoziţii de-ale lui Günther Reininger, cu text în limba engleză. Acesta era solist vocal, cântând totodată şi la pian.    Phoenix dădea reprezentaţii în fiecare sâmbătă seara, la clubul PM6. Cu un repertoriu asemănător s-au prezentat şi la Festivalul Studenţesc din 1970, organizat la Sala Palatului din Bucureşti, dar impresia lăsată nu a fost extraordinară. De asemenea, au participat şi la un concert de binefacere, ţinut pentru sprijinirea victimelor inundaţiilor din mai 1970.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.