DOLIU în muzica românească! A fost găsit mort în pat de către fiica lui

László Trifán, un cunoscut artist plastic orădean şi intepret muzical, a încetat din viaţă la vârsta de 63 de ani. Trifán s-a născut în Oradea, în 10 decembrie 1955, şi a fost component (chitară, voce) al legendarei trupe rock Metropol, în perioada 1976-1979.

Activitatea formaţiei s-a încheiat tragic în 1994, prin moartea, într-un accident rutier, a unui alt cunoscut component, Béla Ráduly, dar a fost celebrată de foşti componenţi şi colaboratori inclusiv anul trecut, în octombrie, când s-au împlinit 50 de ani de la înfiinţare.

Oferte Early Booking pana la 31 ianuarie! Profita acum!

În plan artistic, László Trifán a mai fost pictor, designer, realizator de marionete şi autor de afişe de teatru, colaborând cu Teatrul orădean de păpuşi, precum şi cu Teatrul Szigligeti, mai precis cu trupa Liliput, semnând aici scenografia mai multor spectacole. A avut numeroase expoziţii personale. S-a retras din această activitate în luna mai a anului trecut.

„Durerea este insuportabilă. Ne-a părăsit ieri (sâmbătă – n.r.) cea mai blândă fiinţă din lume, inima i-a încetat să mai bată. Mulţumesc pentru mesajele voastre, dar vă rog nu insistati cu telefoanele, mi-e extrem de greu să vorbesc încă despre ce şi cum s-a întâmplat ieri, când mi-am găsit tatăl decedat în patul său. Voi reveni cu ziua şi ora exacta în care va avea loc înmormântarea”, a anunţat pe Facebook Andrea Trifán, fiica artistului, potrivit ebihoreanul.ro.

Sursa: kfetele.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.