Doliu în muzica românească! S-a stins din viaţă un mare artist

Doliu în muzica românească! S-a stins din viaţă un mare artist

Din nefericire, artistul nu şi-a văzut cel mai mare vis al său îndeplinit: acela de a o acompania pe marea Aura Urziceanu într-un concert! Aura Urziceanu este una dintre puţinele mari cântăreţe din România pe care Valentin Letchin Dogaru nu a apucat să le acompanieze în timpul vieţii sale.

Aura Urziceanu a susţinut săptămâna trecută trei concerte memorabile în România, însă starea de sănătate a lui Valentin Dogaru era deja precară.

Valentin Dogaru, component al celei mai importante formaţii de acompaniament muzical din România, Big Band-ul Radio, a murit. Muzicianul s-a stins după o lungă suferinţă, cu un an înainte de a ieşi la pensie.

Vedete de muzică uşoară şi mari artişti de blues şi jazz au fost acompaniaţi de Valentin Dogaru împreună cu Big Band-ul Radio.

Trombonistul Valentin Dogaru a cântat alături de Big Band-ul Radio în toate marile gale, în sute de concerte şi în celebrele festivaluri româneşti de muzică „Cerbul de Aur” şi „Mamaia”. Valentin Dogaru a fost coleg cu marii muzicieni George Natsis sau Tudy Zaharescu.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.