Doliu la Ambulanța Maramureș. A fost arborat steagul negru!

ambulante_Maramures-820x300Mobilizare generală la Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș, unde a fost arborat steagul negru! Angajații chemați să doneze sânge pentru victimele clubului ”Colectiv” din București

Tragedie înfiorătoare azi-noapte, în București, acolo unde 27 de tineri și-au pierdut viața și peste 150 sunt răniți, în diferite spitale din capitală, în urma unui incendiu care a izbucnit la Clubul ”Colectiv”. Conform informațiilor existente, aseară, în acest club, intrarea a fost liberă, dat fiind faptul că o trupă nouă susținea un concert. Sute de tineri se aflau în incintă, în momentul în care un puternic incendiu a cuprins, extrem de repede, întreaga clădire. Panică, oameni terifiați fugind spre uși, înghesuială și trupuri călcate în picioare, asta au descoperit medicii și ambulanțele ajunse la fața locului, pentru a da primul ajutor victimelor. Guvernul a anunțat trei zile de doliu național, dat fiind tragedia care a afectat sute de familii.

Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș s-a mobilizat imediat, la convocarea directorului Ligia Micle, în vederea donării de sânge pentru răniții din București. Mai mult, pe clădire a fost arborat steagul negru, care simbolizează doliul național și o zi extrem de neagră în istoria României. ”Nu avem cuvinte pentru a descrie tragedia care s-a petrecut azi-noapte, în capitală. Nu știm ce să le transmitem familiilor victimelor, decât că suntem cu sufletul alături de toți cei care au avut de suferit, alături de cei care au avut pe cineva drag în clubul Colectiv, la momentul izbucnirii acestui incendiu ce a luat mult prea multe vieți nevinovate. Noi, Maramureșul, înțelegem din păcate mult prea bine tragedia din București, fiindcă cu trei ani și jumătate în urmă, am trăit ceva similar, în Sighet, acolo unde s-a înregistrat o explozie într-un club din municipiu și s-au pierdut, de asemenea, vieți nevinovate. Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș este alături de familiile îndoliate, de rudele îndurerate care se roagă, acum, pentru o minune. În semn de solidaritate și respect, ne-am mobilizat pentru a dona sânge, în speranța că o viață poate salva o altă viață.

Vom păstra și steagul negru arborat pentru trei zile, atât cât este decretat și doliul național, însă durerea va rămâne pentru mult timp în sufletele noastre. După tragedia petrecută în Maramureș, ne-am rugat ca niciodată să nu mai treacă nimeni prin ceva similar. Din nefericire, s-a întâmplat în capătul opus al țării și tot ce putem face, în acest moment, pe lângă donarea de sânge, este să transmitem cele mai sincere condoleanțe victimelor”, a declarat Ligia Micle, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.