Dom Perignon – istorie la sticlă

Șampania Dom Perignon reprezintă unul dintre elementele de lux din categoria vinurilor spumate produse la nivel internațional. Licoarea magică și-a început călătoria în Franța și a ajuns, în prezent, unul dintre cele mai recunoscute și vândute branduri la nivel internațional.

Poate că te-ai întrebat prin ce se diferențiază acest tip de vin spumat față de altele din aceeași categorie, află mai întâi că Dom Perigon nu se realizează în cantități foarte mari, așa cum se întâmplă de obicei cu alte tipuri de băutură care aparțin acestei categorii. Din contră, vinul spumant care poate fi chiar și de zece ori mai scump decât o șampanie obișnuită se produce diferit și într-un număr mai limitat.

Trebuie amintit faptul că este vorba despre o șampanie de tip vintage, ceea ce înseamnă că băutura care se află în fața ta este realizată din struguri din aceeași recoltă și nu din mai multe recolte, combinate, care să dea un gust recognoscibil de toată lumea. Tocmai de aceea, dacă nu ai mai avut vreo experiență cu vinul spumant vintage, atunci există o posibilitate de a nu aprecia din prima textura și gustul băuturii, din moment ce nu seamănă cu ceea ce te-ai aștepta de la o astfel de licoare.

Cu toate acestea, trebuie să încerci cel puțin o dată în viață o astfel de băutură vintage, iar băutura care poartă numele călugărului Perignon, din Franța, este fără doar și poate cea mai potrivită incursiune în lumea șampaniei vintage.

Istoria brandului

 Pentru o foarte lungă perioadă de timp, s-a crezut că în spatele acestei băuturi s-a aflat și călugărul al cărui nume îl poartă, care ar fi descoperit, acum mai bine de 300 de ani, modalitatea perfectă de fermentare a strugurilor.

Se pare că lucrurile nu stau, însă, chiar așa, și, cu toate că acest călugăr a contribuit la procesul prin care s-a ajuns la crearea șampaniei de lux, nu este singurul responsabil pentru realizarea acestui bun de lux.

Perignon, călugărul, a descoperit însă cum se poate realiza vin alb din vin roșu și a experimentat tot soiul de combinații care în acele momente erau considerate greșeli, pentru a ajunge la ceea ce avea să constituie începutul celui mai cunoscut vin spumant din lume.

De ce îi este asociat numele cu licoarea din moment ce el nu a fost cel care a realizat-o? Nu există un răspuns concret. Poate pentru că el a fost cel care a făcut pașii premergători, fără de care această băutură nu ar fi existat sau poate pentru că a fost o mișcare de marketing a brandului, care avea să aducă succesul mai aproape. Doar poveștile vind întotdeauna, nu? Mai ales dacă sunt bine spuse.

Brandul a fost lansat abia în 1939, deci mai bine de 200 de ani de când călugărul Perignon și-a încercat norocul în crearea unor noi băuturi și a ajuns rapid în topul celor mai de lux băuturi, preferat de către toți iubitorii de experiențe senzoriale inedite.

Apropo, știai că la nunta prințului Charles, acum regele Charles al III-lea al Marii Britanii, cu prințesa Diana, s-a consumat Dom Perignon? Este vorba, deci, de o licoare care a primit recunoașterea și certificarea și din partea celor mai înalți purtători ai coroanei.

Dacă ai încerca acest vin spumant, însă nu te-ai convins să cumperi o sticlă întreagă, ai putea încerca o experiență mai interesantă decât cumpărarea unui obiect, și anume achiziționarea unei experiențe. Cum ți-ar suna să încerci o degustare de vinuri?

Chiar dacă Dom Perignon nu va fi pe placul tău, te vei expune la mai multe licori și fără doar și poate o vei găsi pe cea potrivită ție. Mai mult, acesta poate fi un dar excelent pentru o aniversare importantă alături de partener sau de parteneră. Iar, în cele din urmă, dacă vinul spumant nu se dovedește așa cum ți-ai imaginat, te poți bucura de experiență, oricum, și poți „repara” situația cu un Aperol Spritz. Tu ce zici?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.