Doru Orza: ”Guvernul și-a propus un grad mai mare de colectare de la firmele care nu plăteau contribuțiile sociale pentu angajați”

Scopul reformei fiscale este acela de a avea un grad mai mare al contribuțiilor, astfel încât românii să aibă pensii și servicii de sănătate mai bune. Nu vor exista victime colaterale, costurile angajatorilor cu salariile din IT nu vor crește, iar amenzile vor fi plafonate, a declarat Doru Orza, consilier județean PSD.

”Guvernul și-a propus să asigure un grad mai mare de colectare de la firmele care până acum nu plăteau contribuțiile sociale în dauna propriilor angajați. Totodată, reforma fiscală nu crește costul cu salariile pentru angajator, dar îl obligă pe acesta să își respecte obligațiile de plată pentru proprii angajați. Totodată, costul cu salariile pentru firmele din IT nu vor crește, deci nu vor fi motive de scădere a salariilor ca urmare a reformei fiscale”, susține consilierul județean Doru Orza. Acesta a subliniat și faptul că, prin reforma fiscală vor fi compensări pentru angajații cu handicap.

”Trebuie subliniat că, în prezent, pentru aceste două categorii, IT-iștii și angajații cu dizabilități, impozitul pe venitul din salarii este ZERO. Din acest motiv nu se mai putea opera o scădere a impozitului care să compenseze creșterea contribuțiilor. Situația este însă rezolvată la nivelul sectorului bugetar, iar în sectorul privat se vor lua măsuri, astfel încât să nu fie o creștere  a costurilor cu  salariile din partea angajatorilor. În ceea ce privește amenzile, acestea vor fi plafonate pentru a corespunde cu nivelul veniturilor românilor”, a conchis consilierul județean Doru Orza.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.