Dosare penale întocmite de poliţişti pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Cu ATV-ul radiat din circulaţie pe drumurile publice: Ieri, în jurul orei 15,00, poliţiştii rutieri prezenţi pe D.N. 18 pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, au oprit pentru control un tânăr ce conducea un ATV pe strada Libertăţii din Borşa. Poliţiştii i-au solicitat şoferului în vârstă de 27 de ani documentele şi au constatat că vehiculul este radiat din circulaţie de la data de 17 martie a.c. Pentru că a condus un vehicul neînmatriculat, tânărului i-a fost întocmit dosar penal.

Noaptea nu e întotdeauna un  sfetnic bun: Un tânăr de 29 de ani, din localitatea Cătălina, a considerat că la adăpostul nopţii poate conduce un autoturism pe drumurile publice chiar dacă nu are permis. Nu a fost noaptea lui norocoasă pentru că la ora 01,50 poliţiştii l-au oprit pentru control în timp ce se deplasa pe raza localităţii Remetea Chioarului. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, însă datorită faptului că dreptul lui de a conduce este suspendat i-a fost întocmit dosar penal şi este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără permis.

Cu tărie la bord: Un  bărbat în vârstă de 42 de ani, domiciliat în oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman, a fost depistat de poliţiştii maramureşeni în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, cu toate că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Întrucât în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta a fost condus la Spitalul Vişeu de Sus unde i-au fost recoltate mostre de sânge. Acum zimniceanul este cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Un alt şofer care s-a deplasat cu un autotractor, chiar dacă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un accident de circulaţie pe raza localităţii Săcel. În urma sesizării telefonice, poliţiştii s-au deplasat pe D.N. 17C în Pasul Şetref şi au constatat că pe partea carosabilă se află răsturnat un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor şi o semiremorcă. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 42 de ani din judeţul Bistriţa Năsăud, a declarat că era singur în autovehicul şi că în urma accidentului nu a suferit leziuni corporale.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că avea o concentraţie de 1,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Cabinetul Medical din Săliştea de Sus unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Deoarece ansamblul de vehicule era încărcat cu asfalt, care s-a împrăştiat pe partea carosabilă, traficul a fost restricţionat aproximativ o jumătate de oră.

Pentru fapta comisă, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 1 şi 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.