Dosare penale pentru infracţiuni rutiere

control_politia_rutieraPolițiştii maramureşeni acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării şoferilor care conduc neregulamentar autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii rutieri au fost ieri prezenţi pe principalele artere de circulaţie din judeţ.

Astfel, pe DN 18, în localitatea Crăciuneşti, poliţiştii au identificat un sătmărean de 54 de ani care conducea un autoturism neînmatriculat, cu numere provizorii de înmatriculare false şi care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot fără permis de conducere a fost depistat şi un bărbat de 31 de ani din Şomcuta Mare, care se deplasa cu un tractor pe raza localităţii de domiciliu.

Pe DJ 186, în oraşul Săliştea de Sus, poliţiştii au depistat un borşean de 23 de ani, care se deplasa cu o autoutilitară ce avea masa totală maximă autorizată de 5000 kg, fără a deţine permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte autovehiculul condus.

Pe raza municipiului Baia Mare, poliţiştii au depistat în trafic trei persoane care conduceau autoturisme fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe numele acestor şoferi, cu vârste cuprinse între 19 şi 71 de ani, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia să nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.