Două autoturisme căutate în Italia, descoperite la Punctele de Trecere a Frontierei Siret şi Petea

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au indisponibilizat două autoturisme mărcile Mercedes şi Fiat, în valoare totală de 45.500 lei, care figurau în bazele de date ca fiind căutate de către autorităţile din Italia.

Ieri, 12 noiembrie a.c., în jurul orei 05.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, o femeie cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, Nicoleta D., în vârstă de 28 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Italia.

Cu ocazia formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autorităţile italiene, în data de 20 aprilie 2017.

Femeia a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul se afla în atenția autorităților.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul în valoare de 22.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea, jud. Satu Mare, au indisponibilizat, tot ieri, un autoturism marca Fiat, înmatriculat în Italia, condus de către un cetăţean italian, Luigi C., în vârstă de 70 de ani.

Bărbatul s-a prezentat, la control, pentru efectuarea formalităţilor specifice, iar în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că maşina figurează cu alertă ,,bun căutat pentru confiscare’’, alertă introdusă de către autorităţile din Italia în data de 6 aprilie 2017.

Şi în acest caz, s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul marca Fiat, în valoare de 23.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.