Două autoturisme cu țigări depistate polițiștii de frontieră din Vișeu de Sus

minor-ucrainean-cercetat-pentru-contrabanda-si-trecere-ilegala-frontierei-foto_2Două autoturisme cu țigări depistate polițiștii de frontieră din Vișeu de Sus

Polițiștii de frontieră din cadru I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 5.900 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 42.000 lei, marfă pe care trei cetățeni, doi români și un maghiar, o transportau în vederea comercializării.

Ieri, 23 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vișeu de Sus, jud. Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.20, lucrătorii noștri au depistat în trafic, pe DJ 186, pe raza localității Săliștea de Sus, jud. Maramureș, un autoturism marca Fiat, cu număr de înmatriculare specific Bulgariei, suspect a fi implicat în contrabanda cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră au oprit mașina în cauză, la volanul căreia se afla Ioana C. de 30 de ani, iar pe scaunul din dreapta soțul acesteia, Octavian C. de 29 de ani, ambii domiciliați pe raza jud. Hunedoara.

Pe timpul controlului, lucrătorii noștri au observat într-un loc special amenajat în podeaua dublă, mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor două persoane şi a mașinii cu țigări la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amănunțit, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 3.249 pachete țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, iar autoturismul în cauză, în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, până la finalizarea cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al PF Satu Mare au declanșat, tot ieri, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, de proveniență ucraineană, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 18.00, lucrătorii noștri au oprit în trafic, pentru control, pe drumul E 85, la ieșirea din localitatea Drăgușeni, jud. Satu Mare, autoturismul marca Volkswagen Golf.

Mașina era condusă de cetățeanul maghiar G. Ferenc de 23 de ani, iar la control s-a observat o improvizație care alimenta motorul cu carburant, iar în portbagaj o diferență de nivel, adusă prin înălțarea față de structura normală și modificarea locului roții de rezervă.

Drept urmare, s-a procedat la conducerea șoferului şi a mașinii la sediul structurii în vederea efectuării unui control amănunțit asupra autoturismului.

În urma acestuia, au fost descoperite în portierele din spate, în spațiul destinat airbag-ului pasagerului din dreaptă, în bord, în consola modificată a schimbătorului de viteze, într-un loc special amenajat prin demontarea spoilerului spate, respectiv în rezervorul autoturismului, cantitatea de 2.647 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de țigarete.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări în valoare de 12.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.