Două drumuri comunale în Asuaju de Sus vor fi reabilitate prin PNDL!

lucrari asuaj11Gabriel Zetea: 12 milioane de lei prin PNDL pentru reabilitarea a două drumuri comunale în Asuaju de Sus

Zilele trecute, în Asuaju de Sus au fost semnate două contracte de finanțare în valoare de 12 milioane de lei. Finanțările vizează construcția și modernizarea a două drumuri comunale, respectiv DC 91 A, legătura între Asuaju de Jos și Sălsig, proiect în valoare de 2 milioane de lei și DC 91, legătura între Asuaju de Sus, Băița de sub Codru și Odești, proiect în valoare de 9,6 milioane de lei.
Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, infrastructura rutieră în zona Codrului a devenit o prioritate pentru Maramureș abia în ultimii ani de zile. ”Prea multă vreme întreaga zonă a fost văduvită de fonduri, iar rezultele sunt vizibilele: o rețea de drumuri județene și comunale dezastruoase. Tocmai de aceea am făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) în această perioadă, pentru a obține finanțări importante prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), sume care să fie folosite la reabilitarea drumurilor comunale. Am satisfacția de a fi reușit să aducem în județ, pe lângă cele 12 milioane în Asuaju de Sus, alte 3 milioane de lei pentru Băița de sub Codru, 700.000 de lei în Bicaz, 500.000 de lei pentru Ardusat, 18 milioane de lei în Fărcașa, 900.000 de lei în Oarța de Jos, 3 milioane în Sălsig, 2,7 milioane în Ulmeni. Sunt finanțări care ajută autoritățile locale în ceea ce privește drumurile comunale. Și strategia Consiliului Județean Maramureș a fost mai bună în acest an, reușind intervenții punctuale pe mai mulți kilometri de drum județean în Ariniș, Rodina, Asuaju de Sus, Ulmeni, Mireșu Mare, Ardusat, Bicaz. Sunt convins că este o îmbunătățire vizibilă a stării drumurilor județene și comunale. Este un ritm bun, care trebuie continuat și în 2016”, a declarat Gabriel Zetea, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

lucrari asuaj12Vasile Boitor: ”Din anul 2009 aștept fonduri pentru reabilitarea acestor drumuri”
Vasile Boitor, primarul comunei Asuaju de Sus a explicat că a realizat proiectele acestor două drumuri încă din anul 2009, când le-a depus pe Ordonanța 7. În 2013 a repus solicitările pe OUG 28, iar acum se pare că vin și banii. ”DC 91A are 7,8 kilometri lungime, iar DC 91 se întinde pe 11,8 kilometri. Pe ambele drumuri am mai primit fonduri, așa că DC 91A e realizat în proporție de peste 50%, în timp de pe DC 90 s-a lucrat mai puțin, dar și acolo am avansat. Și anul acesta constructorul va efectua lucrări cel puțin de valoarea sumelor alocate, iar dacă reușesc să ajung la o înțelegere și cu dirigintele de șantier, poate vor construi în avans, cu promisiunea să plătim imediat ce ne intră o nouă tranșă de fonduri. Speranța mea este că, dacă vremea va permite, să apucăm să turnăm măcar stratul de uzură. Și vreau să subliniez că din 2012, singurul care ne-a ajutat a fost vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea. Știu că nu îi este ușor să aducă bani în toate comunitățile județului, când toți primarii sunt la dânsul în birou și fiecare are nevoile lui în comunitate, dar reușește să rămână echidistant și corect în orice situație. Și relația bună pe care o are cu MDRAP se resimte în proiectele care sunt finanțate în Maramureș și care dau o altă înfățișare comunității. Și aș mai dori să subliniez ceva. Indiferent ce guvern va face legea bugetului, sper să rămână la fel ca cea din 2015, fiindcă cea din 2014 nu a ajutat localitățile mici”, a subliniat primarul comunei Asuaju de Sus, Vasile Boitor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.