Două persoane prinse în ”zona verde” de trecere a frontierei. Câte persoane au intrat în Maramureș?

În data de 24.08.2022, în intervalul orar 00.00-23.59, au intrat în România, prin PTF Sighetu Marmației, 1.518 persoane, cu 279 autoturisme.
Din cele 1.518 persoane, 1.112 sunt cetățeni ucraineni. În data de 24.08.2022 în același interval orar, în PTF Sighetu Marmației nu s-au înregistrat solicitări de azil.

‼️În data de 23 august a.c., polițiștii de frontieră au depistat nouă persoane care au trecut ilegal frontiera ”verde” din Ucraina în România, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău și a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului. Acestea au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.
➡️Pompierii maramureșeni au transportat cu autospecialele din dotare 13 persoane, însoțite de jandarmi, de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare. De asemenea, 11 persoane, însoțite de voluntari, au fost transportate la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca și București. Alte 51 de persoane au fost transportate de către jandarmi de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare.
În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.
➡️Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării.
➡️Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.800 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
➡️Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 17%. Nu sunt cazate, în prezent, persoane de cetățenie ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.