Două tentative de înşelăciune prin metoda „Accidentul”

telefonEscrocii continuă să contacteze telefonic cetăţenii şi să încerce să-i înşele prin metoda „Accidentul”. Din fericire se întâmplă să nimerească şi oameni informaţi şi vigilenţi care au înţeles cât de important este să verifici informaţiile primite şi să previi astfel acţiunea infractorilor. 

Ieri, 17 aprilie, Poliţia Baia Mare a fost sesizată despre înregistrarea a două tentative de înşelăciune prin metoda „Accidentul”. La interval de câteva ore, două femei din municipiul Baia Mare au fost apelate telefonic de persoane necunoscute care s-au prezentat a fi medici şi care au relatat că rudele acestora au fost rănite grav în evenimente rutiere.

În primul caz, femeii apelate i s-a solicitat suma de 40.000 de lei necesari transportului nepoatei sale la un spital din Bucureşti pentru a fi supusă unor intervenţii chirurgicale urgente.  În cel de-al doilea caz, doamna apelată ar fi trebuit să remită suma de 7000 de euro pentru aceeaşi poveste inventată pe numele nurorii ei.

Din fericire, ambele persoane apelate au verificat informaţiile prezentate de „aşa-zişii medici” şi au aflat astfel că acestea nu sunt reale. Ele au alertat poliţia care în prezent, efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor necunoscute şi cercetarea lor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Foto: Athiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.