Dr. Viorica Cherecheş, deputat PNL de Maramureş: Seniorii, o prioritate pentru mine: Nedreptăţi ale Legii pensiilor

Dorinţele seniorilor au fost şi rămân o prioritate pentru mine. Întâlnirea cu oameni speciali care au muncit ani de zile în mediul toxic de la Combinatul Metalurgic, Romplumb şi Cuprom din  Baia Mare a fost un moment de analiză a nedreptăţii la care sunt supuşi prin modul în care le-au fost recalculate pensiile. Valoarea pensiei diferă substanţial pentru aceeaşi perioadă de muncă prestată.

Conform Legii pensiilor, la stagii  de cotizare egale, retribuţii egale, aceleaşi condiţii de muncă şi cuantumul pensiei trebuie să fie egal. Pensionarii se consideră nedreptăţiţi deoarece nu se respectă principiile de bază ale Legii Pensiilor: cele ale egalităţii, echităţii, principiului contributivităţii şi modul de recalculare al pensiilor.

Seniorilor le datorăm ceea ce suntem azi, merită mai multă aplecare şi consideraţie şi nu voi rămâne indiferentă la problemele pe care mi le-au expus. Voi duce în Parlament propunerile de modificare a legilor după care le sunt calculate pensiile şi voi susţine cauza lor pentru ca drepturile financiare de care beneficiază după zeci de ani munciţi în condiţii foarte grele să fie echitabile.

Voi fi întotdeauna alături de aceşti maramureşeni deosebiţi pentru a li se corecta nedreptatea.

Dr. Viorica Cherecheş,

Deputat PNL de Maramureş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.