Dramă fără precedent în muzica populară! Din păcate îndrăgita interpretă iubită de milioane de români a murit

Dramă fără precedent în muzica populară! Din păcate îndrăgita interpretă iubită de milioane de români a murit

Elena Ionescu Cojocaru a murit la vârsta de 68 de ani! Interpreta de muzică populară avea probleme cardiace, iar într-un final, acestea au răpus-o.

„Cu adâncă durere în suflete anunțăm trecerea în neființă a celei care a slujit cântecul popular pentru care și-a dedicat toată viața”, au anunțat cunoscuții.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Ultra Last Minute CRETA!!! Plecare cu avionul din CLUJ in data de 19.06.2019 !

Fiică a satului Moșneni din județul Constanța, Elena Ionescu Cojocaru a marcat scena folclorică dobrogeană atât ca interpretă, cât și ca formator al tinerelor voci. Profesor în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” Secția Canto –MUZICĂ POPULARĂ, absolventă a Secției de Muzică din cadrul Universității din Brașov, Elena Cojocaru și-a slujit cariera pedagogică printr-o bogată experiență în formarea și pregătirea cursanților, interpreți ai folclorului românesc cu care a avut numeroase participări la concursuri, festivaluri, concerte, organizate atât în țară cât și în străinătate. Este fondator principal al ansamblului „Fiii Dobrogei”, care deja s-a impus în peisajul cultural dobrogean.Un articol de: B1.ro

Elena Ionescu a fost o voce emblematică a folclorului dintre Dunăre și Mare, cu nenumărate înregistrări etalon pentru ceea ce înseamnă cântecul popular din această parte de țară și un profesor deosebit, foarte iubit și apreciat de elevii săi. Dumnezeu s-o odihnească!”, a transmis Centrul Cultural Județean din Constanța Teodor T. Burada, scrie Fanatik.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.