Dramaturgul Radu Macrinici a fost numit director interimar al Teatrului Municipal Baia Mare

mail.2Dramaturgul Radu Macrinici a fost numit director interimar al Teatrului Municipal Baia Mare
Începând cu data de 24 august 2015, Teatrul Municipal Baia Mare are un nou director, interimar, în persoana dramaturgului Radu Macrinici. Acesta va ocupa funcția până la organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager al instituției, responsabilitățile sale în acest moment fiind coordonarea activității artistice și configurarea stagiunii 2015 – 2016.
Unul dintre cei mai bine cotați dramaturgi români, Radu Macrinici a obținut în 1997 Marele Premiu al concursului „Cea mai bună piesă a anului”, organizat de UNITER. Radu Macrinici este cunoscut și pentru celebrul Festival ATELIER, al cărui inițiator este. Dramaturgul Radu Macrinici își dorește în acest moment să animeze viața Teatrului Municipal Baia Mare, în timp ce Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, și-a exprimat convingerea că experiența acestuia va reprezenta un atu pentru orașul nostru în perspectiva candidaturii pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii.
mail.google.comCătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare
“Domnul Macrinici este un om în care am foarte mare încredere din punct de vedere artistic. Va aduce, cred, o nouă și o pozitivă lumină asupra Teatrului Municipal Baia Mare, va dinamiza și va avea un rol important în conjunctura nominalizării municipiului ca și Capitală Europeană a Culturii 2021. Un artist emblematic care este director al teatrului trebuie să se ocupe de actul artistic și mai puțin de plătitul facturilor de întreținere, de renovări. Pe această parte va fi o altă persoană implicată în zona administrativă și care va degreva un manager specialist în teatru de așa – zisul balast administrativ. Eu cred că, încet încet, așezăm viața culturală și artistică a municipiului Baia Mare în niște limite ale performanței și ale normalității. Și cred că acest lucru va putea aduce Baia Mare într-o poziție câștigătoare în ceea ce privește candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021”.
mail.4Radu Macrinici, dramaturg
“Îmi doresc să pot să încep să configurez stagiunea. Să văd ce se poate face cu mijloacele pe care le am ca și director interimar pentru că nu sunt prea multe pârghii. Dar oricum eu sunt specialist pe partea artistică, deci vă pot spune că voi discuta cu regizori, voi încerca să aduc actori. Vom porni segmentul artistic al teatrului. Partea administrativă s-ar putea să mai aștepte pentru că așteptăm și managerul de după concurs, dar sigur pe partea artistică o să vedeți în curând niște rezultate. Sperăm să scoatem teatrul din mica amorțire care l-a cuprins”.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.