Drumul de 88 km din Maramures unde nimeni nu are voie cu masina. AFLA de ce isi „fac cruce” turistii atunci cand il parcurg! VIDEO+FOTO

57522e106dc3eccbac85722e5f2c407aDrumul de 88 km din Maramures unde nimeni nu are voie cu masina. De ce isi „fac cruce” turistii atunci cand il parcurg

Un traseu de o frumusete rara, inca putin cunoscut, este parcurs de mii de turisti din tara si din strainatate. „Drumul Verde” este o mostenire maramureseana, care leaga 7 sate traditionale.

Nimeni nu trece pe aici cu masina, iar circuitul de 88 de kilometri promite sa fie cel mai bun mod de a simti aerul inca pur.

Rosu in obraji si vesnic cu zambetul pe buze, nea Gheorghe este vioi ca un flacau. Abia cand stai fata in fata vezi ca i se umezesc ochii de drag daca vine vorba despre Maramuresul lui istoric. Drumul Verde ne dezvaluie aceasta lume.

Numai in ultimele luni, mii de turisti au trecut pe aici cu bicicleta, la picior sau cu trasura. In zona traieste si nea Vasile, cunoscut pentru clopurile care i-au dus faima in lumea larga. Toti strainii vin sa ii spuna buna ziua.

Cativa kilometri mai departe, ajungeti pe Valea Cosaului. Un mester macina malaiul langa o moara de apa. Un altul repara o casuta veche. Acolo, in schimb, e veselie mare. Gazda se lauda ca palinca ii curge direct din poarta, iar cu o asemenea instalatie a reusit sa isi impresioneze musafirii .

Gheorge Opris: „Strainii isi fac cruce cand vad ca curge horinca din poarta, eu am zis ca curge din cazan si vine direct aici pe sub pamant. Eu am un furtun si damigeana sus, asta-i secretu.

Strainii sunt fascinati de peisajele maramuresene si platesc 35 de euro pentru a parcurge Drumul Verde. In acest pret intra si serviciile ghidului dar si vizitele in atelierele mesterilor.

Pentru cartografierea, amenajarea si promovarea Drumului Verde, s-au cheltuit in total 300 de mii de euro. Banii au fost pusi la dispozitie de Uniunea Europeana si de o fundatie americana pentru conservare.

sursa:stirileprotv.ro

4 COMENTARII

  1. Frumos desigur dar cam scump 35 de euro PTR un roman e f mult sper ca taxa asta e pentru străini

  2. Scump…. Ce inseamna scump in Romania? 35 de euro…. Sunt curios ce poti face intr-o zi de banii astia in ROMANIA pe Valea Prahovei, in Moldova, in Dobrogea, etc… Poate o fi scump…. Dar suntem ROMANI. Si vad ca suntem cuantificati in euro. Deci…. Ce facem de 35 de euro in alte zone ?

  3. 35 de euro? trebuie mai mult nu doar 35 de euro…..; ce facem cu 35 de euro? tigari si alcool din pacate . dr ca sa vedem o asemenea frumusete ni se pare foarte scump. pacat de tara noastra , avem o tara fff frumoasa dar nu stim sa o pretuim.

  4. SILVIULE,ai impresia ca euro cresc in ….copaci????….Si dece un strain sa plateasca ,,mai mult,,????? Strainii bat euro cu ,,ciocanul,, sau li se da un serviciu in plus? – E adevarat ca Romania are locuri foarte frumoase,dar in lume sant locuri mult,mult,mult mai frumoase si localnici mult mai modesti !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.