DSU lansează Platforma Online „Fii Pregătit” pentru Situații de Urgență

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a făcut un pas important către creșterea pregătirii populației în fața situațiilor de urgență, lansând cea de-a doua versiune a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – „Fii Pregătit”.

Platforma fiipregatit.ro, care furnizează sfaturi și instrucțiuni pentru situații de urgență, a fost revizuită și actualizată pentru a oferi o experiență mai interactivă și mai utilă utilizatorilor. Noua versiune include acum un asistent virtual bazat pe inteligență artificială, care oferă utilizatorilor informații direcționate și personalizate.

Lansată inițial în 2018, platforma a fost îmbunătățită și optimizată pentru a acoperi o gamă mai largă de situații de urgență și pentru a răspunde mai bine nevoilor utilizatorilor.

Asistentul virtual este o noutate majoră pe platformă, oferind utilizatorilor posibilitatea de a primi sfaturi și instrucțiuni în timp real în caz de urgență. Utilizatorii pot accesa informații legate de cutremure, furtuni, inundații sau incendii, precum și instrucțiuni specifice pentru fiecare tip de situație.

Raed Arafat, șeful DSU, a subliniat că asistentul virtual a fost conceput special pentru a răspunde întrebărilor legate de situațiile de urgență și că este primul de acest fel la nivel mondial. Acesta a explicat că asistentul virtual este în continuă dezvoltare și învățare, fiind adaptat și îmbunătățit în funcție de feedback-ul utilizatorilor și de experiențele reale.

Platforma „Fii Pregătit” reprezintă un instrument vital pentru creșterea nivelului de conștientizare și pregătire a populației în fața situațiilor de urgență, oferind informații esențiale și ghidând utilizatorii în luarea deciziilor corecte în momente critice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.