Duminică alegem eurodeputații României. Absenteismul nu este soluția pentru a pedepsi politicienii care au dezamăgit!

alegeriLa sfârșitul acestei săptămâni, mai exact de joi până duminică, cetățenii cu drept de vot din statele Uniunii Europene (UE) sunt chemați la urne pentru alegerile care înnoiesc Parlamentul European (PE). Amplul scrutin este amenințat de un val de euroscepticism, iar sondajele de opinie arată că formațiunile extremiste ar urma să obțină o parte semnificativă a mandatelor din viitorul legislativ european.

Pentru alegerea celor 751 de parlamentari din viitoarea legislatură a PE — 2014-2019 — sunt așteptați la vot circa 375 de milioane de cetățeni ai UE, Parlamentul European fiind singura instituție a Uniunii Europene aleasă direct. În țara noastră, campania electorală pentru alegerile europarlamentare se va încheia sâmbătă, la ora 07.00, iar cei peste 18.300.000 de alegători vor fi chemați la urne duminică, de la ora 07.00, putând să-și exercite votul până la ora 21.00.

Absenteismul la vot este o greșeală prin care ne pedepsim pe noi, cetățenii acestei țări și nu politicienii care au dezamăgit. A nu participa la scrutinul de alegeri, înseamnă a da o șansă în plus celor ca nu merită să prindă cinci ani (sau încă cinci ani) în PE. Nu contează care este opțiunea voastră, oricare este, merită exprimată. Este un drept pe care ar trebui să-l folosim și să-l exercităm în cunoștință de cauză. Iar atunci când vom analiza activitatea sau inactivitatea aleșilor noștri, să ne motivăm argumentele arătând timbrul lipit pe Cartea de Identitate, care dovedește că suntem în măsură sa îi tragem la răspundere pe conducătorii noștri.

Amalia Capitolul Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.