După 20 de ani…

Joi, 29 octombrie, ora 20.30, pe Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu” va avea loc partida din optimile Cupei României, dintre FCM Baia Mare și Steaua București, meci care va marca o premieră în istoria orașului, ca prima partidă desfășurată pe nocturnă.

O nocturnă mobilă, este adevărat, dar eforturile depuse de conducerea administrativă a clubului, împreună cu autoritățile locale și primarul municipiului Baia Mare sunt de admirat, în încercarea de a oferi iubitorilor fotbalului din Baia Mare un spectacol de gală.

După dușul rece administrat băimărenilor de studenții clujeni, care au învins în etapa a X-a cu 1-0, singura echipă neînvinsă până atunci, la mijlocul săptămânii în Baia Mare va veni campioana en-titre, Steaua București.

Echipa campioană n-a mai poposit în Maramureș, țara lui Dragoș și Bogdan, de acum 20 ani. Pe 11 martie 1995, echipa antrenată de Ioan Sdrobiș, FC Maramureș, întâlnea Steaua în a doua etapă a returului Diviziei A. Fără Prodan și Lăcătuș, ambii accidentați, dar cu Adrian Ilie, Gâlcă și Panduru, Steaua a reușit să învingă cu 1-0, printr-un gol marcat în min.90 (!!!) de Bucur Bogdan, cu capul la o ieșire neinspirată a lui Iasko.

A fost un meci la care au asistat (atenție!!)…20.000 de spectatori. Străzile și aleile din jurul stadionului de sub Dealul Florilor erau arhipline, de lume care venea să vadă la lucru echipa antrenată de vulcanicul și credinciosul Ioan Sdrobiș, și cea mai titrată echipă a fotbalului românesc Steaua București!

FC Maramureș ar fi putut câștiga partida, dacă lovitura de cap a lui Ghindă nu ar fi lovit bara transversală și ar fi intrat în poartă. La fel de adevărat este și faptul că și steliștii au avut o bară prin Militaru, sau dacă nu ar fi fost ezitarea lui Iasko din min.90, am fi putut obține un egal.

Acum 20 de ani pentru Steaua București au evoluat în acea partidă: Stângaciu – Panait, Csik (Bucur Bogdan), Doboș, Pîrvu, Filipescu, Gâlcă, Panduru, Militaru, M.Popa (Roșu), Adrian Ilie. Antrenor era (ca și astăzi) Dumitru Dumitriu. FC Maramureș a jucat în următoarea alcătuire: Iasko – Kemeneș, Bumb, Arteni, Borhidan, Sabău (Negrea), Jeler, Piroșka, Bucurel, Ghindă (Roman), Oană. Antrenorul băimărenilor era Ioan Sdrobiș.

După 20 de ani….

După 20 de ani, Steaua București se întoarce în Maramureș, pentru a obține calificarea în sferturile Cupei României, în partida cu FCM Baia Mare, liderul seriei Vest, din Liga 2, la această oră. Obiectivele steliștilor sunt aceleași, în fiecare an, câștigarea campionatului și a Cupei României, și, mai nou, și a Cupei Ligii. În drumul lor spre câștigarea Cupei României, se vor afla joi, fotbaliștii de la FCM Baia Mare, echipă care și-a atins până acum obiectivul în Cupa României, calificarea în optimi și aducerea unui adversar de clasă pe Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu”. Și la Baia Mare vine, după 20 de ani, cea mai tittrată echipă din fotbalul românesc: Steaua București.

După 20 de ani…

Ce vremuri…ce meciuri…ce fotbaliști….  fcm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.